56-годишният Иво Колев от Русе пръв стигна и спаси Богоявленския

...
56-годишният Иво Колев от Русе пръв стигна и спаси Богоявленския
Коментари Харесай

56-годишен русенец извади кръста от водите на Дунав край Силистра

56-годишният Иво Колев от Русе пръв стигна и избави Богоявленския кръст от водите на Дунав край Силистра.

Безработният преподавател по физкултура пожела на всички силистренци здраве и триумфи през годината. 18 пъти към този момент Иво е взел участие в ритуалите на Йордановден, само че в морето. Късметът го споходи при първото му присъединяване в Силистра. Тук той има родственици и другари, показа щастливият избавител на кръста.

Ритуалите на огромния празник Богоявление в Силистра за малко да бъдат спрени от общинската администрация, поради пандемията. Доростолският митрополит Яков, обаче отклони концепцията за възбрана на хвърлянето на кръста. "Дори да ни арестуват, в случай че би трябвало да ни глобят, само че няма да отстъпим. Да дадат писмо, че не разрешават един от най-големите Господски празници ", бе коментарът на Доростолския митрополит. Поради тази причина от общинската администрация отхвърлиха да вземат участие в празника.

След Великия водосвет в църквата "Св. Св. апостоли Петър и Павел " шествието, за пръв път от възобновяване му преди 30 години, мина по силистренските улици без да е предвождан от Градския духов оркестър. Полицейското наличие бе всеобщо, като органите на реда предупреждаваха жителите да носят защитни маски, демонстрират фотосите на организация Булфото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР