56 души са били убити, а 30 ранени, сред които

...
56 души са били убити, а 30 ранени, сред които
Коментари Харесай

56 убити и 30 ранени при въздушен удар в лагер за вътрешно разселени лица в Етиопия

56 души са били убити, а 30 ранени, измежду които и деца, при въздушен удар в лагер за вътрешно разселени лица в Етиопия, съобщи Ройтерс. Атаката е станала в размирния регион Тиграй, където повече от година държавните войски водят борба с локалните размирен сили.

Въздушният удар в лагера в град Дедебит в северозападната част на региона Тиграй, покрай границата с Еритрея, е бил осъществен късно нощес. Информацията за организация Ройтерс е обявена от двама филантропични служащи, поискали анонимност. Според тях измежду ранените е имало доста деца.

Говорителят на Народния фронт за избавление на Тигрaй - преобладаващата партия в района, чиито сили се бият против държавните елементи, написа в туитър, че е била осъществена " поредна груба офанзива с дрон от премиера Аби Ахмед, която е лишила живота на 56 почтени лица ".

По-рано държавното управление на Етиопия отхвърли информациите за целенасочени набези против цивилни в продължаващия 14 месеца спор сред лоялните на премиера Ахмед елементи и бунтовническите сили в Тиграй.

В същия ден преди офанзивата държавното управление освободи от пандиза няколко опозиционни водачи и разгласи, „ че стартира разговор с политическите съперници за деескалация на напрежението и да бъде насърчено примирието ".

Конфликтът стартира през ноември 2020 година, когато по заповед на Аби Ахмед беше осъществена военна атака против локалните сили в Тиграй в отговор на офанзива против военна база на държавните сили в региона.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР