55 секунди. Толкова продължиха изказванията на Яна Тигова и Алек

...
55 секунди. Толкова продължиха изказванията на Яна Тигова и Алек
Коментари Харесай

Хората като Алек Алексиев се броят на пръсти. Помнете тях frognews.bg

55 секунди. Толкова продължиха изявленията на Яна Тигова и Алек Алексиев от сцената на Народния спектакъл при връчването на премиите ИКАР. Двамата оповестиха спечелилия в категорията за куклен спектакъл. Появиха се на сцената на най-стария професионален спектакъл у нас с тениски в поддръжка на уволнения дисциплинарно от поста " Главен режисьор " Александър Морфов, който се трансформира в един от главните герои в абсурда с към този момент някогашната пиарка на първата ни натрупа Велислава Кръстева и шефа Васил Василев. Припомняме, че Морфов надраска вратата на Кръстева с надписи “ДПС ” и “Изчезвай ”.

Това беше знак №1, че нещо ще се случи. Старото предписание в театъра на съветския драматург от XIX век Антон Павлович Чехов гласи, че в случай че в първо деяние има пушка, то тя безспорно би трябвало да гръмне.

Е, пушката гръмна към 30 секунди по-късно.

В края на речта на двамата артисти Алексиев се обърна към Радев и му подсети, че България е парламентарна република. Речта му приключи със “Слава на Украйна ”. 

Коментарът на Алексиев по всяка възможност е провокиран от поредната към този момент политика на президента и служебното държавно управление по въпроса с войната в Украйна. Миналата седмица президентът Румен Радев съобщи, че страната ни няма да се включи в общата поръчка на Европейски Съюз на муниции, които да бъдат предоставени на Киев. 

“Много се веселя, че съм на сцената, на която съм израснал. Не виждам господин президента на Република България, на който бих желал да кажа, че ние сме парламентарна република. Слава на Украйна и да живее България ”, остро съобщи от сцената на Народния спектакъл Алек Алексиев.

 

Малко са публичните фигури с безапелационна гражданска позиция у нас. Дали поради боязън, дали поради слабохарактерност - няма изключително значение. Но евентуално на пръсти се броят тези огромни моменти, в които всичко притихва, въздухът се изпълва с очакване и се случва нещо, което ще се помни дълго време. 

 

Но пък историята познава и срамни до пристъп случаи като този преди съвсем два месеца. Главно настоящо лице - артистът Георги Мамалев, който съвсем със сълзи на очи излезе в отбрана на шефа на Народния спектакъл “Иван Вазов ” Васил Василев на оня скръбен брифинг, случил се ден след уволнението на Морфов и появяването на оня абсурден запис, в който Василев насочва закани към него. Какво сподели Мамалев няма потребност да напомням. Всеки самичък може да го чуе, тъй като интернет за благополучие запечатва сходни безхарактерни прояви. 

 

Хора като Мамалев ще се намират постоянно. Но хора като Алек Алексиев - рядко. Затова помнете тях. 

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР