55-годишният Суровикин досега бе главнокомандващ на въздушно-космическите сили на Русия.

...
55-годишният Суровикин досега бе главнокомандващ на въздушно-космическите сили на Русия.
Коментари Харесай

Генерал Суровикин, с прозвище Армагедон от Сирия, е новият командващ руските войски в Украйна

55-годишният Суровикин до момента бе главнокомандващ на въздушно-космическите сили на Русия. Социалните мрежи припомниха, че по време на пуча (опита за преврат) през август 1991 година мотострелковият батальон под негово командване умъртви в Москва тримата бранители на Белия дом (сградата на държавното управление на съветската федерация) Дмитрий Комар, Иля Кричевски и Владимир Усов, които вземат участие в съпротивата против т.нар Държавен комитет за изключителното състояние, основан от заговорниците против президента Борис Елцин.

Освен в потушаването на пуча през 1991 година, Суровикин е взел участие във Втората чеченска война и във така наречен военна интервенция в Сирия, където точно получава страховитото си название Армагедон. През юни стана известно, е военачалник Суровикин командва Южната формация на съветските войски при експанзията в Украйна. Сега към този момент оглавява всички съветски сили там.

Назначаването на Суровикин подхранва изказванията в материал на в. " Вашингтон Поуст ", че във вътрешния кръг на Владимир Путин тече все по-голямо разединение поради Украйна. В материала, основан на информация от американското разузнаване, се твърди, че човек от вътрешния кръг на съветския президент намерено го е подлагал на критика поради войната в Украйна и развиването ѝ. Популярен съветски боен канал в " Телеграм " към този момент излезе с материал, че в Кремъл има две фракции и тази, която може да бъде наречена екстремистка (с предпочитание да се докара войната в Украйна до надвит край без значение от цената), е водена от чеченския водач Рамзан Кадиров и основателя на Частната военна корпорация " Вагнер " Евгений Пригожин.

Суровикин е вторият върховен съветски боен с опит от бойните дейности в Сирия, който е назначен за главнокомандващ войските в Украйна. През април командването бе поето от военачалник Александър Дворников.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР