55-годишна жена беше осъдена на първа инстанция от Районен съд

...
55-годишна жена беше осъдена на първа инстанция от Районен съд
Коментари Харесай

Жена беше осъдена от Районен съд - Варна за извършена имотна измама

 55-годишна жена беше наказана на първа инстанция от Районен съд - Варна за осъществена имотна машинация. Подсъдимата беше приета за отговорна по повдигнатото по отношение на нея обвиняване за машинация в огромни размери, вследствие на която предизвикала на друга жена имотна щета в размер на над 70 000 лв.. Деянието е осъществено в условия на продължавано закононарушение в интервала от месец септември 2011 година до 3 октомври 2012 година

Пострадалата, която не живеела непрекъснато в страната, посредством оповестена публикация в организация за недвижими парцели се свързала с подсъдимата, направила оглед на предлагания за продажба апартамент и се договорили да го закупи на няколко вноски за общата сума от 36 000 евро. След заплащането на част от сумата, бил подписан прелиминарен контракт за покупко-продажба на парцела. За поддържане на заблудата на клиентката бил възложен и ключ за жилището. По гледище на подсъдимата, с две преводни нареждания през 2012 година, потърпевшата дефинитивно изплатила контрактуваната за парцела цена. При завръщането си в България тя поискала договорката да бъде финализирана с нотариален акт. Тогава подсъдимата поискала пролонгация за правенето на документите, като изтъкнала финансови усложнения и поела ангажимент при идващото й завръщане това да бъде направено. Впоследствие подсъдимата престанала да дава отговор на позвънявания, а при осъществена информация се открило че същият парцел е бил ипотекиран с две поредни договорни ипотеки в интерес на трети лица.

55-годишната подсъдима е с чисто правосъдно минало. Районен съд – Варна й наложи наказване от 2 години отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Тя бе наказана да изплати на гражданския просител обезщетение за породената имотна щета. В нейна тежест е още сума от над 6000 лв., представляващи направени по делото разходи от гражданския просител за адвокатско заплащане, както и държавната такса върху почетения иск.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред горната правосъдна инстанция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР