55-годишен мъж е загинал, а две жени на 53 и

...
55-годишен мъж е загинал, а две жени на 53 и
Коментари Харесай

В "Арсенал": Загинал мъж, 2 жени в неизвестност, опасност от вторичен взрив

55-годишен мъж е умрял, а две дами на 53 и на 43 години са в неопределеност след мощен гърмеж в оръжейната компания „ Арсенал “. Това заяви на брифинг апелативния прокурор на Пловдив Тодор Деянов. По негови думи цехът е тотално опустошен . Той разгласи, че към момента не са почнали избавителни мероприятия и почистване на отломките, тъй като има заплаха от второстепенен гърмеж. Към мястото пътували хора от отряда за битка с тероризма, които са профилирани по гърмежите, с цел да обезопасят мястото.

Не се знае дали дамите са живи или са умряли. Има и още една жена, която е потърпевша доста тежко и тя ще бъде превозена за лекуване в София

По информация на Регионалната дирекция " Пожарна и спешна сигурност " в Стара Загора сигналът за детонацията е подаден в 11.04 ч.. Две противопожарни коли от Казанлък са изпратени незабавно към оръжейницата, както и екипи на полицията и Спешна помощ.

Очевидци оповестяват, че е имало извънредно мощен гърмеж и над региона първо е имало розов пушек, а след това дълго време е имало мрачен облак.

Инцидентът е станал в завод 150 на цех 4. Прокуратурата изясни, че евентуално са нарушени софтуерни правила. Цехът е произвеждал сигнални ракети и фойерверки, които на процедура не са имали връзка с оръжейното произвеждане.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР