548 ще са иновативните училища в България през учебната 2023/2024

...
548 ще са иновативните училища в България през учебната 2023/2024
Коментари Харесай

Увеличава се броят на иновативните училища в България

548 ще са новаторските учебни заведения в България през образователната 2023/2024 година. Броят е с шест повече спрямо миналата година . От Министерството на образованието към този момент разгласиха за публично разискване лист с всички учебни заведения .

Те са от 192 обитаеми места и от всички 28 области в страната . Училищата създават и вкарват нови способи на преподаване, внедряват новаторски детайли в организацията и наличието на образованието, усъвършенстват ръководството си .

Иновативните процеси се вкарват в продължение на четири години , като за всяка образователна година са разказани съответно стадиите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг . В тях са избрани задачите и концепциите, свързани с личностното, интелектуалното и прочувственото развиване на учениците .

Общо 252 плана са оценени от Комисията за новаторските учебни заведения, в която вземат участие психолози, социолози, педагогичен експерти, представители на научната общественост, лица с потвърден опит в региона на образованието , науката и технологиите.

69 учебни заведения, които през образователната 2022/2023 година не са били новаторски , в този момент имат утвърдени планове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР