54-годишният жител на Дрезден, Торстен Кодж, е фотографирал преди няколко

...
54-годишният жител на Дрезден, Торстен Кодж, е фотографирал преди няколко
Коментари Харесай

Германец засне чудовище в река Елба

54-годишният гражданин на Дрезден, Торстен Кодж, е фотографирал преди няколко дни, нещо мистериозно и ужасно в река Елба, пишат локални медии. Той се разхождал умерено по кея Кьонигсуфер. Изведнъж изтръпнал, когато забелязал, че дълго мрачно създание се подава от водата, показвайки опашка, тил и дребна глава на дългия шия.



Поразен от видяното, очевидецът бърка в джоба си за смарт телефон и съумява да направи една единствена фотография на създанието, преди то бързо да изчезне в дълбините. Той допуска, че в Елба по някакъв метод се оказало именитото страшилище Лох Нес или сходен образец от този тип. Поразен от това, което е видял, създателят на фотографията споделя:

" Това създание се появи тъкмо до моста на Каролабрюке! Беше няколко метра дълго и постепенно се носеше по Елба. По някаква причина незабавно помислих, че това е Неси. Извадих телефона си и снимах чудовището един път, след което то се потопи и не се появи повече на повърхността на реката, макар че се надявах. Това е просто необикновено, това е най-хубавата фотография, която в миналото съм правил. Ако бях минута по-късно, и това създание щеше да се измъкне. Неговата аналогия сът международно известното страшилище Лох Нес не може да бъде отречена. Дали в действителност беше това? Или може би това е родственик на Неси? Не мога да кажа с акуратност. Мисля, че подметнах доста добър материал за експертите-криптозолози за разбор и разискване.

Невероятният облик бързо стана шлагер в новините, криптологичните и занимателни портали на Германия. Много германци имат вяра, че от Северно море е доплувало мистериозно създание, сходно на динозаврите, и е плувало по Елба. Други коментатори са сигурни, че фотографията наподобява прекомерно добра, с цел да е достоверна, и сигурно е резултат от умел фотомонтаж.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР