53 пожара са регистрирани на територията на Североизточното държавно предприятие

...
53 пожара са регистрирани на територията на Североизточното държавно предприятие
Коментари Харесай

По-малко са пожарите в горите, повечето са от човешка небрежност

53 пожара са регистрирани на територията на Североизточното държавно дружество /СИДП/ през 2023 година, като са наранени 2585 декара с гори. Само един от пожарите е върхов, като при него са изгорели 9 декара гора в горското стопанство в Добрич. От огъня са потърпевши 183 декара иглолистна гора, 2354 декара широколистна и 48 декара треви и мъртва горска постилка. През предходната година най-вече са пожарите в горските стопанства във Варна – 21 и в Генерал Тошево – 8.

Четири от пожарите са умишлени, 40 са заради човешка немарливост, а при останалите причинителите не са открити. Най-честите запалвания в горски територии са поради изхвърлени цигари от преминаващи коли и палене на стърнища и сухи треви през лятото и при започване на есента. През този интервал са регистрирани и най-вече на брой пожари в СИДП - 7 през юли, 18 през август, 9 през септември и 10 през октомври.

През 2022 година на територията на СИДП са регистрирани 70 пожара, като се регистрира намаляването им през годините. Най-много са били през 2012г – 129.
В гасенето на огъня през предходната година са взели участие 266 горски, 332 пожарникари и 62 доброволци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР