53-годишният бивш руски национал Андрей Чернишов вече е треньор на

...
53-годишният бивш руски национал Андрей Чернишов вече е треньор на
Коментари Харесай

Друг литовец е можел да започне да води отбор у нас

53-годишният някогашен съветски национал Андрей Чернишов към този момент е треньор на литовския Витис (Вилнюс), само че преди да избере тази посока, е бил пред назначение на работа в България, признава самият той в изявление за литовски медии.

Витис (Вилнюс) е във втора литовска дивизия, само че от тази зима има нови вложители, които желаят по най-бързия метод клубът освен да влезе в първото равнище, само че и да откри място на европейската сцена.

"Преди да избера този литовски клуб, имах разновидности за България. Не желая да споделям с кои клубове съм бил в договаряния, само че нещата доста се забавиха и непрекъснато се отлагаха. Затова когато пристигна предлагането от този литовски тим, не се и замислих. Клубът е нов, за момента играе мачовете си на Футболната база на федерацията. Но постоянно е предизвикателство, когато участваш в основаването на нещо ново ", споделя Чернишов пред списанието Футболас.

"До Нова година работих като шеф на частна школа в Нови Сад (Сърбия), доста забавен план. През това време гледах много мачове от балканските страни и би трябвало да кажа, че българската лига подвига равнището си. Интересно би било да опитам там, само че в този момент не се случиха нещата ".

След това той изяснява, че вложителите неслучайно са избрали тим от Литва. Така те ще имат несравнимо по-малко разноски и доста бързо ще стигнат до европейско присъединяване поради ниското равнище на локалното състезание.

Андрей Чернишов е някогашен централен бранител, прочут с кариерата си в Динамо (Москва) и Спартак (Москва). Играе на Европейското състезание в Швеция през 1992-а година, когато Съюз на съветските социалистически републики към този момент не съществува и страната се назовава Общност на самостоятелните страни (ОНД). Руснаците обаче остават последни в групата с две точки след равенства с Нидерландия и Германия и проваляне от Шотландия.

Като треньор Чернишов е водил младежкия народен тим на Русия, Спартак (Москва), Динамо (Брянск), Динамо (Тбилиси), а също по този начин тимове в Казахстан, Беларус, два пъти в Саудитска Арабия, Кувейт, както и сръбския Спартак (Суботица).
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР