52 000 души ще участват в маратона на Париж тази

...
52 000 души ще участват в маратона на Париж тази
Коментари Харесай

Парижкият маратон ще се проведе тази неделя

52 000 души ще вземат участие в маратона на Париж тази неделя. От полицията твърдят, че " нищо не пречи " надпреварата от 42,195 км. да се организира по улиците на френската столица на 2 април. Всичко това е в подтекста на всеобщите митинги против пенсионната промяна и мобилизацията на огромна част от локалната полиция против безредиците във Франция.

Евентуалната анулация на маратона провокира безпокойствие измежду участниците, изключително след анулацията на визитата на британския крал Чарлз III предишния петък.

Париж отхвърли слуховете за отсрочване или анулация на надпреварата посредством изказване на отговорника по спорта Пиер Рабадан.

Il est là! Découvre sans plus attendre le parcours officiel du 2023
Alors, ça te donne envie?

Rendez-vous le 2 avril sur la ligne de départ!
— Schneider Electric Marathon de Paris (@parismarathon)

Състезанието ще се организира при нормалните защитни ограничения, прецизират от префектурата. Участниците ще могат да отидат от на следващия ден до Офиса за регистрация във Версай, с цел да получат своите " билети " за присъединяване, а от през днешния ден стартира и очертаването на маршрута от 42,195 км. в Париж.

Краят на стачката и демонстрацията във вторник без огромни произшествия или прекомерно съществени вреди, безспорно са довели до решението маратонът да се състои, написа Le Parisien.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР