514 данъкоплатци и осигурители са платили с карта задължения през

...
514 данъкоплатци и осигурители са платили с карта задължения през
Коментари Харесай

Отново месец с ръст на клиентите, платили на ПОС терминал, отчита НАП Монтана

514 данъкоплатци и осигурители са платили с карта отговорности през ПОС терминал в офиса на Националната организация за приходите в Монтана през декември, което е със 79 на 100 повече спрямо ноември. Сред предпоставките за следения растеж са, че картовите преводи през ПОС терминалите на организацията освен са безвъзмездни, само че и заплащането се отразява незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това значи, че отговорностите се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа както е при обичайните банкови преводи. С банкови карти могат да се превеждат както дължимите налози и осигурителни вноски, по този начин и отговорности към други институции, събирани от приходната администрация. Друга причина за растежа при тази услуга е, че с решение на ОББ съществуващото гише на банката в Национална агенция за приходите Монтана бе закрито от 1 юни м. година

Приблизително 3400 клиенти са посетили офиса в регионалния град през последния месец на годината, като сред 6 и 7 мин. е било както междинното време за изчакване, по този начин и за обслужване.

За 805 от тях повода е била обвързвана с изясняване на здравния статус, за 560 – с нужда от издаване на документ, а за 495 – с уточняване на отговорности по информации, получени посредством електронната услуга «Справки за задължения». 425 клиенти са посетили офиса на организацията в регионалния град по отношение на подаване на данъчни и осигурителни заявления и уведомления за трудови контракти, 275 – с цел да получат ПИК /персонален идентификационен код/, а 110 – информация. За 70 данъкоплатци и осигурители повода е била потвърждаване на заявки за подаване на документи по електронен път и прилагане на електронните административни услуги на приходната администрация, а за 40 – регистрация и промени в регистрацията. 15 от клиентите на Национална агенция за приходите Монтана през декември са били в неравностойно състояние.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР