51 са потвърдените случаи на COVID-19 (коронавирус) за изминалото денонощие,

...
51 са потвърдените случаи на COVID-19 (коронавирус) за изминалото денонощие,
Коментари Харесай

Щабът най-после каза официално какъв е моментният коефициент на заразяване с коронавирус

51 са доказаните случаи на COVID-19 (коронавирус) за миналото денонощие, от 1156 PCR проучвания, т.е. 6500 тествани на 1 000 000 души. Общо случаите на ковид към този момент са 1488, от които 1157 са дейни. Това сподели началникът на Националния действен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.
Според Щаба, заразяемостта в България в този момент е 1,4 - т.е. 1 инфектиран заразява 1,4 души .
В Плевен новите случаи са най-вече - 13, в Пловдив са 12, в София и Видин има по 7. Има и 9 нови разболели се медици, т.е. 164 общо. В Плевен и Видин има по 1 болен доктор, както и по няколко медицински сестри. В Брестовица има 22 позитивни проби, от 85 изследвани - заградени са 2-те улици, където са болните от двете семейства.
Още 23 души са излекувани, т.е. към този момент са 266 души. Починалите за през вчерашния ден са 4 - 2 в Ямбол, 1 в Плевен, 1 във Видин - човек от вкъщи за възрастни
310 души са признати в болница, 38 от тях са в интензивно поделение.
Вече има случай на преливане на кръвна плазма в България, болният е в положително положение.
Попитан за какво интернационалните водачи се слагат под карантина, а заболели гладко влизат в България - да вземем за пример полета на Bulgaria Air от Амстердам - София, Мутафчийски не отговори. Но националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев сподели, че дамата от Хасково не е потърсила здравна помощ, въпреки че на 6 езика пишело на летището да се търси помощ при признаци . На изказване, че дъщерята на въпросната майка е споделила, че е търсена помощ, доктор Кунчев отвърна, че било допустимо - в залата за идващи, само че действително нещата наподобяват другояче. И сподели, че термокамерата не била хванала човек с температура.
Стана ясно, че има преместени в болница възрастни заболели от обществения дом в село Гара Орешец. Става въпрос за 4 във Видин, 7 във Враца, а 1 е в " Токуда ". Останалите 13 са с негативни проби. От 16 души личен състав, 3 са с позитивни проби.
Още: " Първи данни за над 1 000 000 оздравели от ковид, Русия става все по-голям акцент "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР