51-годишната актриса от колумбийски произход София Вергара прави голям скок

...
51-годишната актриса от колумбийски произход София Вергара прави голям скок
Коментари Харесай

София Вергара изигра ужаса на Пабло Ескобар - злата наркобаронеса Гризелда Бланко

51-годишната актриса от колумбийски генезис София Вергара прави огромен скок от комедията към сериозните трагични функции. Вергара ще изиграе ролята на най-злата наркобаронеса, от която даже самият Пабло Ескобар е имал боязън, написа Дарик.

Историята на Гризелда Бланко е повече от потресаваща - тя основава един от най-печелившите наркокартели в историята и става първата жена нарушител, натрупала положение от милиарди долари.

„ Гризелда Бланко е била забележителна жена, чиято безпощадна, само че в същото време гениална тактичност основава империя за милиарди долари “, споделя София, чиято героиня също е родена в Колумбия. Историята ѝ ще бъде разказна в къс сериал от стрийминг платформата Netflix.

Коя е била Гризелда

Колумбийската кокаинова главатарка става известна с това, че е убивала всичко по пътя си - хора, които просто не харесвала по какъв начин я гледат, стриптизьорки и любовници на мъжете си, противници в наркобизнеса и даже съпрузите си.

Майката на четири деца се издига в класацията в доминирана от мъже промишленост, ликвидира и тримата си съпрузи, убива стотици хора и натрупа зашеметяващо персонално благосъстояние, живеейки в разкош и лукс.

Бланко е родена през 1943 година в последна беднотия в колумбийския град Картахена. Майка ѝ е алкохоличка и продажница. Семейството ѝ се реалокира в Меделин, където на 11-годишна възраст Гризелда отвлича младо момче с богати родители. Нейните родители не приели насериозно поискания рушвет, по тази причина бъдещата наркобаронесата прострелва момчето. Едва на 12 години тя към този момент е продажница и джебчийка, а на 13 живее със сводник и измамник на име Карлос Трухильо. Двамата се женят и имат три деца, само че Гризелда го ликвидира, когато персоналните им връзки стартират да въздействат на бизнеса.

Следващият брак на Бланко, този път с Алберто Браво, трафикант на кокаин, я води в края на 60-те години в Куинс, Ню Йорк. Там те основават своята контрабандна империя, прикрита зад компания за импорт на облекла.

Тогава на Гризелда ѝ хрумва концепцията да прави дамско долни дрехи, в което има специфични тайници, в които крият кокаина, а красиви дами я придвижват неусетно в Съединени американски щати. Бизнесът с дрога процъфтява през 70-те години и колумбийката се утвърждава като главен фактор на наркопазара в щатите. Тя работи в съдействие с картела Меделин на приятеля си от детството Пабло Ескобар. В един миг Гризелда стартира да подозира втория си мъж, че заделя скрито пари от общия им бизнес. Вади револвер, който крие в ботуша си от щраусова кожа и невъзмутимо го убива, макар, че и той съумява да я рани в битката.

Следват още мъже, доста дрога, и още повече шокиращи убийства.

" Една от аргументите тя да се задържи толкоз дълго на повърхността е бил обстоятелството, че е жена ", счита актрисата София Вергара. " И като жена никой не е вярвал, че Гризелда е способна да извърши всички тези ужасяващи закононарушения. Да не забравяме, че през това време е била и майка - отглеждала е четирите си деца, до момента в който се е превръщала в страшилище ", прибавя колумбийката.

София Вергара счита, че е родена да изиграе тази роля, тъй като е израснала в Колумбия точно когато бизнесите на Пабло Ескобар и Гризелда Бланко са били в своя подем и е следила протичащото се от първо лице. През 2017 година излезе игрален филм за кокаиновата кралица, в който основната роля се играе от Катрин Зита Джоунс.

Сериалът във София Вергара ще се състои от шест епизода. Премиерата му ще бъде в Netflix на 25 януари 2024 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР