5000 лв. и условна присъда. Толкова струва свободата на един

...
5000 лв. и условна присъда. Толкова струва свободата на един
Коментари Харесай

Трафиканти на мигранти се откупуват срещу 5 бона

5000 лева и условна присъда. Толкова коства свободата на един трафикант на мигранти, най-малко в множеството случаи, ​сочат правосъдните протоколи. В 9 от 10 случая хванатият да транспортира незаконни чужденци подписва съглашение с прокуратурата за тази сума и заплахата да лежи дейно в пандиза се изпарява. Освен в случай че не бъде хванат още веднъж, само че трафикантите вършат всичко допустимо това да не се случи. 
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1399
Само през последната седмица има две подписани съглашение в Районния съд в Пловдив за условни присъди по отношение на каналджийство. И двамата отървали се трафиканти са чужденци. Наказанието им е санкция в размер на 5 бона и наказване 2 година отнемане от независимост с изпитателен период от 5 години. 

Първият ​случай е на ​мъж, хванат в края на октомври в региона на км 151 на Автомагистрала " Тракия ". Полицаи разкрили, че транспортира 10 незаконни мигранти с микробус " Форд ". ​Нарушителят бил съвсем два месеца в ареста с мярка " задържане под стража ", като към този момент е свободен човек. Вторият образец е със хванат в първите дни на септември. Въпросният ​каналджия карал бус " Фолксваген " и бил заловен в крачка в региона на км 121 на Автомагистрала " Тракия ", край Бенковски. Във возилото униформени разкрили 8 незаконни чужденци. И този трафикант прокиснал в ареста близо три месеца, след което сключил съглашение с прокуратурата. Наказанието - 2 години отнемане от независимост с изпитателен период от 4 години, плюс санкция в размер на 5000 лева, оповестява " Марица ".

Освен всичко останало, и двамата задържани на автомагистралата следва да заплатят цената на колите, с които са осъществили закононарушението, защото не са били тяхна благосъстоятелност. В единия случай трафикантът ще брои 11 бона, а в другия - 7 бона. В доста от осъществените акции и следващи съглашения обаче се оказва, че трафикантът не би трябвало да заплаща за возилото, което прави свободата му доста по-евтина - единствено 5000 лева. 

Според проверяващи главните проблеми в тази ситуация са, че, първо, наказванията са прекомерно леки, и второ, че биват задържани трафиканти, само че не и главните каналджии, движещи цялата скица.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР