50 вида животни на европейския континент са възстановили популациите си

...
50 вида животни на европейския континент са възстановили популациите си
Коментари Харесай

50 вида животни в Европа са възстановени към 2022 г.

50 типа животни на европейския континент са възстановили популациите си през последните няколко десетилетия. Това сочи, поръчан от холандската неправителствена организация Rewilding Europe.

Той се създава към този момент близо десетилетие от 70 специалисти от разнообразни европейски страни. Фокусът му е върху бозайници, птици и влечуги, и се базира на връзка и следене на научни публикации и отчети на консервационни експерти.

Именно благодарения на тях и тяхната работа в в последните 40-50 години популациите на животни, които са били застрашени, в този момент броят им е доста по-добър.

Сравнителният разбор пък разрешава на учените да разработят по-добри способи - като отговорят на въпроса за какво с някои типове има по-голям триумф, в сравнение с с други.

Спрямо предходната година са добавени нови шест бозайника, шест птици и едно влечуго.

Сред триумфите на отчета са типове като европейският бизон, евразийският рис, благородният елен, белите и черни щъркели, брадатият лешояд, соколът друмник и доста други.

Шампион по нарастване на популацията от 60-те насам е белобузата гъска - 5000%, на дъното са черните щъркели, които въпреки всичко са с 34% повече от 2002 година насам. Шампион по ареал е европейският бобър - нарастване от 835% от 1955 година
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР