50 старозагорски ученици са част от Националния туристически поход Козлодуй-Околчица

...
50 старозагорски ученици са част от Националния туристически поход Козлодуй-Околчица
Коментари Харесай

За осми път старозагорски ученици тръгват по стъпките на Ботевата чета

50 старозагорски възпитаници са част от Националния туристически поход „ Козлодуй-Околчица - по стъпките на Ботевата чета “. В похода, почнал тази заран, се включиха средношколци от Стара Загора, с ръководители Иван Тодоров и Димитър Желев.

Групата потегли от площада пред Община Стара Загора. Успех им пожелаха началникът на отдел „ Образование “ Станимира Димитрова и секретарят на Туристическото сдружение „ Сърнена гора “ Ваня Петкова, а отец Иван прочете молитва за здраве на походниците и сполучливото им завръщане.

От на следващия ден, малко по малко, ще бъдат извървяни 120-те километра до връх Околчица, край който е лобното място на поета-революционер Христо Ботев.

„ Пет дни полята и хълмовете на северозапада ще бъдат дом на нашите деца, които ще спят на палатки в специфични лагери. Ботевият поход се провежда от Областна администрация Враца, Българския туристически съюз, СКО „ Леденика “ - Враца и други организации, като тази година е под егидата на президента Румен Радев “, споделиха уредниците от „ Сърнена гора “. 

Една от най-родолюбивите начинания се организира за 74-ти път. Тази година се чака участниците да бъдат над 1000 души.

На добър път, деца!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР