50 пъти над данъчната оценка струва теренът, който фирма СКАТ

...
50 пъти над данъчната оценка струва теренът, който фирма СКАТ
Коментари Харесай

Валери Симеонов: СКАТ купи общински терен на цена 50 пъти над данъчната оценка

50 пъти над данъчната оценка коства теренът, който компания СКАТ получават през 2008 година от община Бургас. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” депутатът и водач на НФСБ Валери Симеонов .
Блок върху общинска земя: Продадена е, до момента в който Симеонов е началник на общински съвет Вместо бъдеща централа на кабелната телевизия, върху парцела се издига жилищна постройка
При сключването на тази договорка Симеонов е ръководител на общинския съвет в Бургас.

Той сподели, че даже е изискал завишение на пазарната цена три пъти – от 200 евро на кв./м на 930 евро на кв./м. Лидерът на НФСБ посочи, че не става въпрос за парцел, а за градинка към закупен от СКАТ парцел, която при продажба общината е длъжна да предложи на притежателя на постройката.

Валери Симеонов акцентира, че е изискал от тогавашния кмет на Бургас да завиши оценката на терена, тъй като е знаел, че може да бъде нападнат за тази договорка. Няма пазарна логичност, само че има политическа логичност, посочи депутатът.

По-късно върху терена е издигнат жилищен блок, с цел да може СКАТ да си възвърне инвестицията от 1 млн. лева За нея Симеонов теглили заем. Той твърди, че към момента не си е възвърнал цялата сума.

Лидерът на НФСБ повтори, че ще съди индивидът, който е подал сигнал в прокуратурата за тази договорка, тъй като в сигнала имало „ редица погрешни изказвания и лъжи”.
Проверяват СКАТ на Валери Сименов за парцели, закупени на занижени цени Става въпрос за недвижимости в „ Слънчев бряг “, за друга противоречива договорка ще бъдат разпитани още двама депутати от "Обединени патриоти "
Той още веднъж попита за какво при толкоз оставки поради „ Апартаментгейт” министър председателят не желае и оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова , чието има е забъркано в договорка за вкусен парцел в София против 220 евро на кв./м.
Ангелкова: Ясно съм заявила моите парцели, къща нямам на никое място „ Отново съм принудена да изяснявам лъжи, популяризирани от един някогашен вицепремиер ", съобщи министърът на туризма
Симеонов призна, че неговата оставка като вицепремиер е била „ поискана в общи линии” (той се отдръпна от поста след митинги на майки с увреждания, които бяха афектирани от негово изказване). Не е имало напън, а по-скоро е усетил липса на поддръжка от сътрудниците.

На въпрос дали обединението ГЕРБ – Обединени патриоти ще изкара цялостен мандат той отговори, че всичко е доста динамично и не може да предвижда.

Вижте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР