50-ият Конгрес на БСП започна с напрежение и скандали. Резолюцията

...
50-ият Конгрес на БСП започна с напрежение и скандали. Резолюцията
Коментари Харесай

Напрежение и скандали на конгреса на БСП: Резолюцията за оставката на Нинова я няма, не пуснаха Кирил Добрев - Политика

50-ият Конгрес на Българска социалистическа партия стартира напрегнато и кавги. Резолюцията с искане за оставката на председателката Корнелия Нинова не е раздадена на делегатите. Кирил Добрев беше спрян от форума от защитата и не съумя да влезе в залата. Още на паркинга на НДК се отсява кой може и кой не може да влезе.

Кирил Добрев беше спрян още преди да стигне до Зала 3 на НДК, където се организира партийният конгрес, оповестява Българска телеграфна агенция. При втория си опит да влезе Добрев съумя да премине първата защита, само че още веднъж бе спрян, този път на входа на залата. Все отново той съумя да входира жалбите си в мандатната комисия и комисията по жалбите. Те са против отхвърли да бъде позволен като пратеник.

" Снимката ми е раздадена на защитата и не би трябвало да бъда позволен до конгреса, макар че конференцията в Нови Искър удостовери моето участие, в това число мина и една година от наказването, в това число имам и две правосъдни решения, само че очевидно госпожата от Мизия няма никакво предпочитание да ме види на конгреса ", разяснява Добрев. Той добави, че е тук " полулегално ".



Кирил Добрев пред залата, фотография: БГНЕС/Люба Филипова

Що се отнася до наказванията, такова има и Калоян Паргов от 11 февруари, което не е изтекло.

Отсяването на хората със и без достъп до НДК става още от паркинга, където бил бил даден лист на делегатите, чиито коли да бъдат допускани. Сред тези, които е трябвало да търсят място, тъй като не са пуснати, са Светлана Шаренкова, Петър Мутафчиев и други, написа " 24 часа ". Част от делегатите пък не са били позволени за регистрация. Сред тях Димитър Дъбов и делегати от Пловдив, Харманли, Доспат и други Според Петър Мутафчиев става въпрос за към 60 души.

" Госпожата от Мизия ", а точно ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не разяснява протичащото се пред залата, а откри конгреса със известието, че делегатите са 976 души, от които са регистрирани 557 и има нужното болшинство да стартират работа. В началото тя насочи апел европейските институции в доста бърз порядък да блокират глобите против потърпевшата от земетресенията в Турция Сирия, с цел да им помогнем пълноценно. Залата отвърна с ръкопляскания.

Освен спреният достъп на част от хората е спрян и планът за резолюция на конгреса от Сергей Станишев, Георги Пирински, Велислава Дърева, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов и други В него се желае конгресът да установи оставката на Нинова. Това провокира митинга на Жаблянов.



Петър Витанов, фотография: БГНЕС/Люба Филипова

" Докога ще се преструваме, че вървим по верния път, до момента в който сме изгубили посоката, докога ще се оправдаване за оправдаване за неуспехите си. Вината я носим всички, само че постоянно водачът носи отговорността. Истинският водач умее да печели борби, само че умее и да предава резултата ", съобщи и Петър Витанов, представен от " 24 часа ". 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР