50 години емоция“ е заглавието на гала спектакъла, с който

...
50 години емоция“ е заглавието на гала спектакъла, с който
Коментари Харесай

Ансамбъл „Тракия“ отбелязва 50-годишен юбилей с гала спектакъл в НДК

„ 50 години страст “ е заглавието на церемония спектакъла, с който отбор “Тракия ” ще означи половин вековния си празник на 20 октомври в Зала 1 на НДК  в 19 ч. На сцената ще се качат всички танцьори, музиканти и хористи, които ще показват именити театрални творби за вярната аудитория на магичния български фолклор.
Прочетете още
Фолклорен отбор „ Тракия “ е основан през 1974 година Вече 50 години е модернист в музикалните и танцови форми и нито за момент нe прекъсва връзката на актуалното изкуство с дълбоките корени на българския фолклор. Спектаклите на ансамбъла излизат от рамките на обичайните концерти и по ослепителен метод разкриват голямото фолклорно благосъстояние на България от всички етнографски области. От своето основаване до в този момент, ансамбълът е изнесъл повече от 8000 концерта в 62 страни от всички континенти по света.

Творческият образ на „ Тракия “ е основан от проф. Кирил Дженев и се развива през годините благодарение на най-големите създатели в региона на музикалното и танцово изкуство. Съществен принос за този незагиващ креативен заряд постоянно са имали и изпълнителите. Вече няколко генерации професионални актьори съхраняват емблематичните творби на отбор „ Тракия “, които са значима част от историята на театралното изкуство и обогатяват съкровищницата на българския фолклор.

Специални посетители на церемония концерта ще бъдат артистите от  хор „ Мистерията на Българските гласове “. Легендарното им женско многогласно пеене, което няколко пъти е номинирано за най-големите международни музикални награди „ Грами “, ще добави още един вълшебен щрих към богатата стратегия на спектакъла.

Билетите към този момент са в продажба в системата на Eventim, както и на касата на НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР