50 чисто нови болнични легла получи общинската МБАЛ Света Екатерина“

...
50 чисто нови болнични легла получи общинската МБАЛ Света Екатерина“
Коментари Харесай

Болницата в Димитровград на печалба и с нови лекари

50 чисто нови болнични кревати получи общинската МБАЛ „ Света Екатерина “ в Димитровград по плана „ Интелигентна медицина “, оповестяват от локалната администрация.
С новата облага е изцяло актуализирана легловата база в нервно и вътрешно отделения.

Кметът Иво Димов акцентира, че за последната година общинската болница демонстрира забележителни финансови резултати, като от здравно заведение със отговорности и пред банкрут преди 12 годинисега за първи път регистрира облага в размер на 45 000 лева за 2022 година За предходната година са разходвани и 60 000 kWh електрическа енергия по-малко, като всичко това е резултат на положителните решения, които шефът доктор Алдин Карагьозов приема, разяснява Димов.


Управителят на болничното заведение доктор Карагьозов акцентира, че тези резултати са посредством и на взаимната работа и поддръжка от общината.

Наред с модернизацията на болничното заведение и възстановяване на инфраструктурата, имаме и привлечени нови млади специализанти – пулмолог, невролог и очни заболявания. Привлекли сме също две новозавършили медицински сестри и една акушерка, с което усилваме и сестринския личен състав. Това са младежи с готовност за работа. На контракти към болничното заведение сме привлекли и двама от най-хубавите ортопеди в региона доктор Генов и доктор Петров, като стремежът ни е да подобрим качеството на обслужване на пациентите, добави доктор Карагьозов.

С цел улеснение и оптимизация на работата е усъвършенствана доста и организацията при приема на болен. Нова регистратура поема пациентите още на входа, от където те са обслужвани и превозени до отделенията. На място ще се правят и вземанията на кръв, които се обработват в болничната лаборатория. Тя също е осъвременена с нова инсталация и съоръжение по плана „ Смарт Мед “.

Напълно актуализирано е и прилежащото дворно пространството на МБАЛ „ Св. Екатерина “ с обособени 39 паркоместа и 9 за инвалиди. От южната страна, където е централният вход, е изработен нов паркинг за улеснение на пациентите и са построени две нови рампи за превозване на болнични кревати, улеснение на заболели със специфични условия и приемане на незабавни пациенти. Рампите са със система с сензор срещу обледяване при ниски температури.

Цялото дворно пространство е облагородено с нови тротоари, пейки и кошчета.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР