50 българи са заявили в българското посолство в Москва желание

...
50 българи са заявили в българското посолство в Москва желание
Коментари Харесай

Трудно завръщане: 50 българи искат да напуснат Русия след инвазията в Украйна


50 българи са декларирали в българското посолство в Москва предпочитание да изоставен Русия. След затварянето на въздушното пространство на Европейски Съюз за съветски самолети, както и реципрочната мярка на Кремъл, тази задача е доста затруднена, само че не и невъзможна, споделя кореспондентът на bTV Мила Кудрина.

Дипломатите ни разискват разновидности и един от тях е сънародниците ни да бъдат извозени с авто превоз или с автобус до границата с Естония и Литва и оттова към този момент те да излетят за България.

Междувременно от ден на ден се стягат глобите против Русия. Няколко крупни съветски предприемачи, измежду които Михаил Фридман и Олег Дерипаска излязоха с апел да се спрат военните дейности.

Кремъл пък подлага на критика решението на Европейски Съюз да доставя оръжие на Украйна. По този мотив представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че доставката на оръжия ще се трактува като „ недружествена “ от страна на Москва и няма да способства за деескалация на обстановката в района и даже той сподели, че това може да докара до по съществени последици, без обаче да посочи какви са те.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР