5 фирми са подали оферта за ремонта на административната база

...
5 фирми са подали оферта за ремонта на административната база
Коментари Харесай

5 фирми искат ремонта на базата на „Чистота” за 3 млн., слагат перфо плочи вместо асфалт

5 компании са подали оферта за ремонта на административната база на общинските предприятия „ Чистота ” и „ Градини и паркове ”, която е за 3 млн. лв. с Данък добавена стойност.  В публичната поръчка, пусната от зам.-кмета Анести Тимчев, вземат участие „ НСК София ”, „ Пирс- Д ”, „ Стосин 2010 ”, „ Интерхолд ” и „ Корект фактор ”. Комисията следва да прегледа техническите оферти и по-късно да насрочи дата за отварянето на ценовите  оферти.
Прочетете още
Базата, която е от над 7 дка е в окаяно положение и чака ремонт от години. Поради това Община Пловдив включи ремонта й  в 10-милионния заем за чист въздух, като другите 7 млн. лв. са за техника на двете ОП-та.

Това, което прави усещане, че теренът от 6600 квадратни метра, където се позиционирани машините няма да бъде асфалтиран. Там ще бъдат състояние вибропресовани бетонни паркинг блокове известни като перфо плочи. Това е така наречен „ зелена настилка ” и съставляват плочи, в които има дупки. Под тях се поставя пясъчна основа и хумус, като се затревяват.

Освен настилката, в поръчката е заложено и ремонт на три помощни здания с обща повърхност от 2258 кв.м. Това са така наречен бараки, където се обитава администрацията на двете ОП-та.

В същото време една компания в лицето на „ Айтръкс ” са дали оферта за закупуването на коли за Оперативна програма „ Чистота ”. Поръчката е на стойност от 250 000 лв. и е за два джипа 4 х 4 и един самосвал. Това е трета процедура за закупуването на въпросната техника.  При първите две поръчки никой не се яви за тях.

Досега контракти по заема бяха подписани само за нови почистващи и сметоизвозващи машини  на Оперативна програма „ Чистота ”. Очаква се подобен да бъде сключен  и за нова техника „ Градини и паркове ”. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР