5 бона за картина на Майстора взе Георги Милчев -

...
5 бона за картина на Майстора взе Георги Милчев -
Коментари Харесай

Годжи продаде картина на Майстора за пет бона

5 бона за картина на Майстора взе Георги Милчев - Годжи. Малцина знаят, че той е разпален колекционер, а с изключение на с музика звездата на " Ку-ку бенд " се интересува и от живопис, археология и лирика. Музикантът рисува за лично наслаждение и прави независими изложения, написа стихове и за доста от песните на бенда, научи HotArena.

" Така е. Освен че рисувам, настрана натрупвам картини. В сбирката си имам най-вече български майстори, тъй като западноевропейските не мога да си ги разреша. Не че не са ми попадали, само че цените са доста високи. От българските обаче имам съвсем всички известни имена ", сподели Годжи. Според сътрудниците му музикантът имал над 70 платна, написа " България Днес ".

Негов преподавател по изобразяване, както и на Слави Трифонов и Евгени Димитров-Маестрото в музикалното учебно заведение в Плевен, бил известният през днешния ден проф. Греди Асса. Малцина знаят, че при започване на 90-те Годжи се прехранвал не с китара, а с четка в ръка. Първата му жена е художничка и тя му дала старт в изобразителното изкуство, а първата му галерия с живописни платна с маслени бои била отдадена на Майстора и Клод Моне. Тогава музикантът съумял да продаде най-скъпата си лична творба " Пейзаж от Истанбул " за 2000 лв.. След това направил и изложения в други градове, изнасял и картини в чужбина. Съвсем скоро чакаме Годжи с нова галерия, за която той не пожела да приказва. " Когато му пристигна времето, тогава ", обоснова се музикантът.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР