49-ото Народно събрание не може да си позволи лукса да

...
49-ото Народно събрание не може да си позволи лукса да
Коментари Харесай

Радев няма да бърза с връчването на първия мандат: Парламентът има нужда от време

49-ото Народно заседание не може да си разреши лукса да не одобри някои закони, даже да няма образувано държавно управление.

Това съобщи президентът Румен Радев на гала, проведена от Българската организация за вложения (БАИ) и Европейският алианс за акумулатори (European Battery Alliance – EBA), на която ще подпишат декларация за присъединение на България към Алианса. Той благодари на партиите за диалогичността и откровението по време на консултациите.

" Виждате, че политическата обстановка е задоволително комплицирана и изисква доста деликатен метод, диалогичност и разсъдък от всички виновни фактори. Свиках консултациите незабавно след конституирането на Народно събрание, с цел да стане ясно за тяхната отговорност за сформиране на държавно управление и сформиране на бюджет ", акцентира Радев.

" За да можем да приемем най-важните закони и решения, Народното събрание има потребност от време. Силно се надявам, че този парламент ще сложи преди всичко ползите на хората. Въпросът за първия мандат е значим, само че доста по-важно е държавническото отношение на партиите. Много е значимо накъде ще тръгнат тези дни, съобщи президентът и прикани за диалогичност и зрялост.

" Внесеният бюджет е тест за компетентността на всички партии с упоритост за власт ", добави Радев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР