49-ото издание на рали България, което стартира днес в 16:30

...
49-ото издание на рали България, което стартира днес в 16:30
Коментари Харесай

Ето ги отсечките на рали България във Варна - „Аладжа манастир” остава запазената марка

49-ото издание на рали „ България ”, което започва през днешния ден в 16:30 от Морска гара във Варна, ще дефинира носителя на купата в националния рали шампионат. Повечето трасета са добре познати на родните екипажи, само че това по никакъв метод не значи, че идната задача за тях е лека. Две прави ще се карат напълно на фарове, а хлъзгавият макадам край Аврен в допълнение ще затрудни състезателите.

Курортният комплекс Албена още веднъж ще е хазаин на най-голямото ни рали. Именно там ще бъде обещано същинското начало на надпреварата със суперспециалния стадий, който започва в 19:00. Разликите на шесткилометровата права евентуално ще са минимални, като поради характерната настройка на трасето колите с един двигателен мост имат късмет в борбата с представителите от RC2, което е причина за изненади. Ралито не може да бъде извоювано в Албена, само че за сметка на това може да бъде изгубено още в петък вечер при възможен случай.

Същинската борба стартира в събота от 9:30 с първото минаване на „ Аладжа манастир ”. Всички екипажи познават чудесно правата, която свързва к.к. Златни пясъци с кв. Виница, само че хлъзгавият асфалт е причина за неточности изключително когато вали или температурите на настилката са ниски.

След като завършат „ Аладжа манастир ”, екипажите минават прехода до най-дългата права в конкуренцията. 26,32-километровата „ Дюлино ” започва от едноименното село, с цел да приключи в Козичино. Тежката настилка и нагънатата настройка дефинират спецификата на стадия. След регрупинга по обяд екипажите потеглят в противоположна посока по същото трасе.

Лидерът след „ Козичино ” е в най-изгодна позиция да нападна бонус точките от първия ден, защото следва още едно минаване на „ Аладжа манастир ”, след което идва „ Аврен ”, която се кара два пъти. Съботният ден на рали „ България ” приключва точно с „ Аврен 2 ”, която също може да сервира изненади поради макадамовия сектор в средата на правата и късния стартов час. Настилката в тази зона е доста сбита и твърда и надали ще се появят огромни коловози, само че прахта и ниската видимост ще са предизвикателство. Между двете минавания на „ Аврен ” е проведена и специфична зона за монтиране на спомагателни светлини.

Вторият ден на рали „ България ” не дава доста благоприятни условия за офанзива, само че обезпечава куп благоприятни условия за неточности. Първо се кара два пъти „ Бялата вода ”, която е „ Аврен ” в противоположна посока, след което конкуренцията приключва с две минавания „ Виница ” - същото трасе като „ Аладжа манастир ”, само че от кв. Виница към к.к. Златни пясъци. „ Виница 2 ” е и така наречен „ пауърстейдж ”, който разпределя финалните
бонус точки сред екипажите.

Последният часови график на рали „ България ” включва някои промени по отношение на първичния. В събота „ Аладжа манастир 2 ” започва в 16:20 вместо в 16:00. Следващата „ Аврен 1 ” също стартира 20 минути по-късно – 17:40 вместо 17:20, а финалната в събота „ Аврен 2 ” започва в 19:10 вместо в 19:00. В неделя смяната е единствено в стартовия час на „ Бялата вода 2 ”, която стартира в 11:50, а не в 11:30.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР