49% от българите предпочитат българското Черноморие пред гръцкото море. Това

...
49% от българите предпочитат българското Черноморие пред гръцкото море. Това
Коментари Харесай

Социолог разби мита, че българите предпочитали гръцкото море пред българското

49% от българите избират българското Черноморие пред гръцкото море. Това сподели в „ Тази заран “ социологът Добромир Живков.

Той цитира данните от национално представително изследване на bTV и Маркет Линкс, извършено измежду 1034 души над 18 години в интервала 23-30 юли.

„ 37% от българите споделят, че няма да почиват. 49% от интервюираните избират българското Черноморие и едвам 9% са избрали Гърция. 17% от нашенците са почивали през последните 3 години –в Гърция, а 51% - в Черноморските ни курорти “, съобщи Живков.

Хората със междинни и по-високи приходи от София обаче избират почивка в Гърция, добави той.

„ Нагласите на българите са се промени доста и са много изострени към услугите, които се оферират. 86% от тях са съгласни, че българското Черноморие е презастроено, 65%-че е нечисто и 45%-че е неприятно обслужването. 60% са тези, които не утвърждават възбраната на дивото къмпингуване “, посочи социологът.

„ Гърците ни водят по инфраструктура, обслужване и цени на престоя. Българите, които са почивали в Гърция дават по-добри оценки за цените на храната, на чистотата и за цените на плажните услуги “, добави той.

Според социологическото изследване желана дестинация за почивка за 24% от интервюираните е българското Черноморие, а за 29 % -гръцкото крайбрежие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР