49-годишен мъж е задържан за срок до 72 часа с

...
49-годишен мъж е задържан за срок до 72 часа с
Коментари Харесай

49-годишен от Провадия е задържан за три измами в търговски обекти в Добрич

49-годишен мъж е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Добрич по отношение на осъществени две измами и един опит за машинация в търговски обекти, при които са нанесени имотни вреди след въвеждане в подвеждане на чиновниците им. Деянията са осъществени при изискванията на рисков рецидив и продължавано закононарушение. Н.А. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 211, по отношение на член 209, алинея 1, по отношение на член 26, алинея 1, по отношение на член 29, алинея 1, букви „ А “ и „ Б “ от Наказателен кодекс. Той е добре прочут на органите на реда и прокуратурата, осъждан е общо 12 пъти, като в 10 от случаите е ставало дума за измами.

Мъжът е арестуван на 13 септември 2023 година. Престъпленията, за които е притеглен като обвинен били осъществени в интервала от 8 до 13 септември 2023 година. Н.А. влизал в търговски обекти, представял се за дистрибутор на тютюневи произведения и заявявал на чиновниците в тях, че притежателите им му дължат пари за минали или идни доставки. В два от магазините съумял да заблуди продавач-консултантите и да вземе от тях надлежно 800 лв. и 470 лв.. В третия случай, останал единствено опит, изискал 1000 лв..

В хода на следствието станало ясно, че 49-годишният обвинен работил по тази скица на територията на Добрич от април месец тази година. Предстои да се обясни неговата съпричастност към други случаи на сходни измами, осъществени в града. Освен това, са събрани данни за идентични случаи, регистрирани в градовете Исперих и Шумен.

Работата по случаите продължава под управлението и надзора на Районна прокуратура - Добрич. Предприети са голям брой дейности за определяне на всички потърпевши от лъжливата скица. По отношение на Н.А. ще бъде импортирано искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР