48 граждански иска за общо 217 174 000 лв. има

...
48 граждански иска за общо 217 174 000 лв. има
Коментари Харесай

Граждански искове за над 200 млн. лв. предявиха пострадали в атентата Сарафово

48 цивилен желае за общо 217 174 000 лева има от потърпевшите по делото „ Сарафово ”, заяви БГНЕС.
Исковете са на потърпевшите израелски и български жители за имуществени и неимуществени вреди. Днес съдът реши единствено дали са възможни гражданските искове. „ И в действителност те бяха навреме предявени от лица, които са интензивно легитимирани да сторят това, тъй че съдът ги одобри за взаимно разглеждане в сегашния углавен развой. А до каква степен и в какъв размер те ще бъдат почетени, е въпрос всъщност, който най-после съдът ще се произнесе с крайния правосъден акт ”, изясни пред публицисти след съвещанието прокурорът по делото Калина Чапкънова.
Днес стана ясно, че процедурата за призоваването на потърпевшите и разяснение на правата им за всички израелски жители, е изпълнена. „ Тоест за идващото правосъдно съвещание действително ще бъде даден ход на делото, в случай че няма някои други условия, които не могат да бъдат планувани ", сподели Чапкънова. Следващото съвещание е планувано за средата на ноември.
През юли стана ясно, че потърпевшите при атентата на бургаското летище са поискали военното крило на ливанската формация " Хизбула " да бъде страна по делото. „ Няма каквито и да е нито данни, нито доказателства по делото за връзката на двамата обвинени с тази организация ”, сподели прокурор Чапкънова.
На 18 юли 2012 година рейс с израелски туристи, които одеве бяха кацнали на летище " Сарафово " в Бургас, с цел да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана цел на терористична офанзива. При кървавата баня починаха петима израелски жители, водачът на рейса - български жител, и причинителят на атентата. При случая бяха ранени 38 души.
В средата на юли 2016 година обвинителният акт за терористичния атентат бе импортиран в Специализирания съд. Подсъдими по него са Мелиад Фарах - ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско поданство. Те са упрекнати в помагачество към тероризъм. Двамата обвинени са оповестени за интернационално търсене в ШИС по канала на Интерпол с алена бюлетина и до през днешния ден не са открити.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР