48-годишен шофьор на автобус от Бургас е задържан тази сутрин

...
48-годишен шофьор на автобус от Бургас е задържан тази сутрин
Коментари Харесай

Хванаха пиян шофьор на ученически автобус

48-годишен водач на рейс от Бургас е арестуван тази заран в Златоград преди да потегли с възпитаници на екскурзия. Водачът С.К. е бил с 1,27 промила алкохол в кръвта, открити с дрегер. Взета му е и кръвна проба, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Смолян.

Около 100 възпитаници от ІІІ и ІV клас на ОУ " Васил Левски " в Златоград е трябвало да тръгнат на екскурзия в Банско. В 7.30 ч. водачите на рейса с бургаска регистрация, които е трябвало да превозят децата, са били подложени на проверка за приложимост на алкохол.

Единият от тях – С.Г.К. обаче е дал положителна проба с централизация в издишания въздух 1,27 промила.

В хода на работата по случая е открито, че рейсът, ръководен точно от пияния водач, в който е пътувал и представител на туроператорската компания, е тръгнал в 3:50 часа от Стара Загора и е дошъл в Златоград преди заминаването за Банско. Водачът е дал кръвна проба.

48-годиншят мъж е арестуван за период от 24 часа. Работата по случая продължава.

Залавянето на пияния лидер на рейс е вследствие на специфичните ограничения на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Смолян за предварителни щателни проверки преди групови пътувания. Във всички случаи на проведени пътувания на възпитаници, за които полицията е известена, се прави инспекция на водачите за приложимост на алкохол. Извършва се и инспекция за техническото положение на рейса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР