48-часовата стачка на таксиметровия транспорт ще блокира Атина днес и

...
48-часовата стачка на таксиметровия транспорт ще блокира Атина днес и
Коментари Харесай

Транспортен блекаут в Атина заради 48-часова стачка

48-часовата стачка на таксиметровия превоз ще блокира Атина през днешния ден и на следващия ден. В 10:30 ч. таксиметровите водачи ще проведат протест и протестно шествие пред Министерството на превоза. В тази връзка гръцката полиция подхваща ограничения за облекчение на тапите, като вкарва правила на придвижване, където е належащо. 

За на следващия ден е разгласен народен митинг като в него ще вземат участие таксита, студенти, лекари и представители на авиотранспорта, железници. Исканията им са за изцяло нарастване на заплатите от 10%, унищожаване на замразяването на заплатите за 2016-2017 година и нарастване на необлагаемите компенсации до 12 000 евро.

Очаква се стачката в сряда да провокира разтърсвания, защото ще докара до анулация на полети, а корабите ще останат на котва в пристанищата на Пирея, Рафина и Лаврион. 

Градските рейсове и тролейбуси стопират придвижване от началото на промяната до 9:00 ч. и от 21:00 ч. до края на промяната.

Очаква се придвижването да бъде обновено от 10 сутринта. В сряда се анулират полетите от и до гръцките летища като се изключи полетите от основна значимост.

Фериботите остават на котва в сряда, 28 февруари, в пристанищата на Пирея, Рафина и Лаврион заради 24-часова стачка на четири синдиката на моряците. Те упорстват за решение на трудовите и пенсионните проблеми, сключване на контракти със обилни нараствания и ограничения за обезпечаване на високи разноски.

Железниците, в това число крайградските железници на Атина и Солун също пристъпват към 24-часова стачка на синдикатите. Протестът се организира точно на годишнината от влаковата злополука в Темпи. Железничарите упорстват за неотложно наемане на личен състав и довеждане докрай на плановете за развиване и рационализация на мрежата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР