47% от децата в България или всяко второ дете, е

...
47% от децата в България или всяко второ дете, е
Коментари Харесай

Близо 50% от децата са изпитали ужаса на домашното насилие! ​​

47% от децата в България или всяко второ дете, е претърпяло някакъв тип принуждение до 18-годишна възраст, сочи изследване на УНИЦЕФ.

Специално развъртян детски център, оказва помощ на деца, които са претърпели или са в риск от принуждение, както и техните фамилии.

" Зона заКрила " е план на Фондация " Асоциация Анимус " и място, на което децата и техните фамилии могат да потърсят поддръжка и подпомагане, сподели в предаването „ Радиокафе “ ръководителят на центъра Ани Торозова.

„ В нашето общество битува схващането, че децата, които са жертва на принуждение са от фамилии, които имат друг статус. Насилието няма обществен статус, няма етнос “, добави Торозова.

В " Зона заКрила " са въведени профилиран метод и услуги, които обединяват юридически, медицински, психически и обществени практики и са другарски ориентирани към детето, посредством избрани процедури и подобаваща среда.

„ Центърът предлага сложна грижа, във връзка с децата, които са жертва на принуждение и техните фамилии. На процедура, всички експерти се сплотяват, с цел да работят под един покрив, по повод благосъстоянието на детето и излизане от обстановка на принуждение, което е ценно и новаторско “, добави Ани Торозова.

Децата и фамилиите, жертва на принуждение, могат да потърсят безплатна помощ на ул. „ Екзарх Йосиф “ №85, в София или да се обадят на телефоните за връзка с центъра - 02/9835305; 02/9835403.

" Зона заКрила " разполага и с със спешен денонощен телефон за връзка – 0876692280.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР