47-мите Награди Икар“ на Съюза на артистите в България ще

...
47-мите Награди Икар“ на Съюза на артистите в България ще
Коментари Харесай

Икара вдига Любо Бъчваров на крак след Ковид

47-мите Награди „ Икар “ на Съюза на артистите в България ще бъдат връчени на 11 май от 19:00 ч. в Народния спектакъл " Иван Вазов ". Председателят на САБ – Христо Мутафчиев, показа в " Тази събота и неделя " детайлности за събитието. В студиото гостува и артистът Любомир Бъчваров, който ще получи почетната премия „ За чест и достолепие “.

„ Водещ на церемонията ще е Сашо Кадиев, а самото разкриване ще направи Ицо Хазарта с новата си ария „ Само споко “. На сцената ще забележим също Керана и цигуларя Васко Василев. Публиката в залата ще бъде до 50% от потенциала “ – показа Христо Мутафчиев.

Той напомни, че Съюзът на артистите в България навършва един век. Организация, която през годините е била ръководена от огромни актьори като Кръстьо Сарафов, Цветана Манева, Любомир Кабакчиев и други.

„ По време на пандемията в действителност имахме доста работа, с цел да може гилдията да е спокойна и да преживее сложния интервал без земетресения “ – добави ръководителят на САБ.

На церемонията на 11 май 47 създатели ще се борят за 21 статуетки, като има една категория, в която носителят на наградата към този момент е прочут – Любомир Бъчваров.

„ Бях в болница с тежък Коронавирус, когато разбрах, че ми връчват почетната премия „ За чест и достолепие “. Това ми вдъхна кураж и сила, с цел да се преборя. Безкрайно доста благодаря на целия екип на САБ “ – призна 79-годишният артист.

Той добави, че посвещава премията на Боян Дановски. „ Той е моят господ в театралното изкуство. Даде ми толкоз, колкото 50 години опит на сцената “ – показа Любомир Бъчваров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР