47-годишният Петър Досев Митев е задържаният от тримата най-издирвани българи

...
47-годишният Петър Досев Митев е задържаният от тримата най-издирвани българи
Коментари Харесай

Трафик на секс робини и 15 години укриване: Задържаха най-издирвания българин


47-годишният Петър Досев Митев е арестуваният от тримата най-издирвани българи в Европа. Това стана ясно от платформата eumostwanted на Европол, където се поместват сходни лица. Митев участва в нея от 2021 година

Издирваният от 15 години българин, наказан за трафик на хора, е бил арестуван от чиновници на бранш “Издирване ” към Главна дирекция “Национална полиция ” на територията на габровското село Зелено дърво, оповестиха по-рано от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.


Операцията е извършена на 11 октомври. 47-годишният мъж е бил в неопределеност от 2007 година, когато е наказан на 7 години “лишаване от независимост ” за интернационален трафик на хора. Същата година е разгласен за общодържавно търсене, а от 2013 година – за интернационално от Интерпол, с “червен бюлетин ”.



Криминалистите попаднали на следите му и след извършената профилирана полицейска интервенция мъжът, който се представял със самоличността на собствен родственик, е открит и арестуван, допълват от Министерство на вътрешните работи.

При последвал обиск на адреса, който е обитавал, е открито нелегално притежавано огнестрелно оръжие и муниции за него.


Митев е набирал независимо и благодарение на други хора млади българки за полова употреба в интервала от октомври 2003 година до 2 февруари 2005 година в българския град Димитровград и в немския Аахен. Той ги е подлъгвал с обещания за работа, а жертвите е транспортирал през границата. Трафикирал младите дами благодарение на своя братовчед.

Повече от 40 български жители се търсят с алена бюлетина от Международната полицейска организация Интерпол.
По-голямата част от тях се търсят от родните правораздавателни органи, само че има и такива, към които се демонстрира интерес от други страни. По-голямата част от търсените българи са мъже, а закононарушенията, в които са упрекнати стартират от тежки престъпни прояви до влизане с щурм, финансови злоупотреби и други.

За кого се оглежда Интерпол?
Справка в формалната страница на полицейската организация демонстрира, че с алена бюлетина към момента се търсят знакови фигури, посочени за основни фактори в българската проведена престъпност. Сред тях личат имената на братя Галеви, които напуснаха страната преди години в незнайна посока, откакто получиха присъда от 5 години затвор за изнудване на локален притежател на таксиметров бизнес в региона на Дупница.


В листата проличава и името на Евелин Банев – Брендо, който е апетитен за съществена фигура в наркоразпространението на територията на България и района. Брендо има 6-годишна присъда от април 2018 година, поради която е разгласен за търсене, в това число и с алена бюлетина от Интерпол. Той бе наказан и в Румъния, и Италия, надлежно на 10 година и 20 година затвор.

Присъдите му са за осъществяването на закононарушения, свързани с опиати – от организирането на трафик до прането на пари,
които са били добити от продажбите.


Банев бе арестуван от профилирани полицейски елементи в Украйна предишния септември, като по информация на Интерпол-Киев на 8 септември предходната година украинските правосъдни управляващи са постановили краткотрайното му задържане за период от 20 дни. Впоследствие, с решение на Киевски апелативен съд от 21 септември 2021 година Банев бе освободен, тъй като е придобил украинско поданство.


Камион опустоши спирка в София. Има починало момиче (ВИДЕО, СНИМКИ)
Съществува съмнение, че Брендо се е прибрал скрито в България няколко месеца след началото на войната в Украйна, а мистериозният дребен аероплан, който българските служби и тези на още три страни засякоха да минава нелегално над тях при започване на юни, е бил употребен точно от него, с цел да стигне Балканите.

Любопитна детайлност е, че името на Евелин Банев попада в уеб страницата на Интерпол два пъти, евентуално въпрос на техническа неточност на чиновниците, поддържащи страницата.


В търсене на криптокралицата

Интерпол е по петите и на българската криптокралица Ружа Игнатова, чийто злоупотреби с криптовалути й донесоха милиарди долари, скъпи парцели, бижута и творби на изкуството, само че след установяването на осъществените престъпни действие на няколко континента, тя изчезна безследно. Игнатова влезе в топ 10 на най-издирваните от ФБР тази година и е едвам 11-та жена в този лист от основаването му през 1950 година

BG VOICE

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР