47-годишен редовен ловец от Казанлък се озова в старозагорска болница

...
47-годишен редовен ловец от Казанлък се озова в старозагорска болница
Коментари Харесай

Злополука: Мечка наръфа "оная работа" на ловец в планина край Стара Загора

47-годишен постоянен ловджия от Казанлък се озова в старозагорска болница след злополучна среща с мечка в Стара планина, оповестява "Монитор ".

Инцидентът е станал към обяд в неделя, до момента в който въоръженият с карабина мъж е дебнел на пусия в планината над павелбанското село Търничени появяването на подгонени от сътрудниците му диви свине.

Внезапно, единствено на към метър-два от дулото на пушката му в мъглата се появила голяма мечка, която се изправила на задни лапи и го съборила върху шумата.

Срещата траяла не повече от минута, минута и половина, при което звярът нахапал рамото, слабините и бедрата на жертвата си, зъбите минали на сантиметър от бедрената артерия, а по-късно се отдалечил по пътеката навътре в гората.

Въпреки болките потърпевшият ловджия съумял да набере от мобилния си телефон 112 и да заяви за случилото се, след което позвънил и на уредника на ловния излет.

Час по-късно потърпевшият е бил извозен в началото до ЦСМП-Казанлък, а от там по незабавно в старозагорска болница, където му направила няколко интервенции за зашиване на раните.

Според лекарите на този стадий нямало някаква директна заплаха за живота на ловеца, който въпреки и постепенно започвал да се възвръща.

От ЛРД „ Сокол “ в Казанлък, където членува жертвата не крият, че това е следващ случай мечка да излезе против ловци в района, на няколко пъти били отправяния претенции за отстрела, само че по този начин и не получили позволения.

Кметът на Търничени Ахмед Ходжа напомни, че преди 3-4 години е имало еднакъв случай на нахапан от мечка ловджия в землището, тогава обаче разрешили отстрела на хищника.

Колеги на потърпевшия считат, че животното е било подплашено от джавкам на кучетата, поради топлото за сезона време мечките в Балкана още не били заспали.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР