4600 души взеха участие в най-големия вкусов, проведен от IPSOS

...
4600 души взеха участие в най-големия вкусов, проведен от IPSOS
Коментари Харесай

86% от българите одобряват вкуса на продуктите, собствени марки на Lidl

4600 души взеха присъединяване в най-големия вкусов, извършен от IPSOS в България. Сладоледът на Lidl е първенец в теста с 92% утвърждение на усета.
Обобщените резултати от 19 900 оценки, дадени от участниците в границите на най-големия вкусов тест на лични марки на Lidl, извършен от IPSOS в България, демонстрират, че 86% от българите утвърждават усета на личните марки на Lidl, 82% удостоверяват качеството им, а 81% биха предложили на свои близки, познати и другари да опитат тествания от тях артикул.
В изследването се включиха 4600 респондента от 6 регионални града, които тестваха 199 продукта от 24 лични марки на Lidl в следните категории: млечни, месо (грил и зимен асортимент) и риба, салами, бира и сладолед.
Резултатите за утвърждение на усета при продуктовите групи също са красноречиви: 85% утвърждават усета на млечните артикули, 81% за бирата, 92% за сладоледа лична марка на Lidl и 84% - саламите. В категорията месо и риба резултатите за утвърждение на усета са: 88% за грил серията, 89% за зимния подбор и 95% за рибата.
“С този най-мащабен вкусов тест, който направихме, валидирахме още един път обстоятелството, че огромна част от нашите клиенти идват при нас, тъй като има нещо, което самите те – или пък техните близки – доста обичат, и което купуват единствено от Lidl – било то сладоледа или шоколада, ементала или немската шунка, както и обичаните на голям брой артикули „ Родна стряха “. Това са продуктите от личните ни марки, които са в основата на нашия бизнес модел. Те са поръчител за качество и за присъщото за Lidl оптимално съответствие качество-цена. Затова сме доста щастливи, че резултатите от изследването недвусмислено удостоверяват, че хората разпознават качеството на продуктите ни, харесват усета им и ни се доверяват “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.
За всички консуматори, искащи да опитат някои от продуктите лична марка на Lidl, веригата започва серия от дегустации на определени артикули, взели участие в изследването. Дегустациите стартират на 25 май в София и ще продължат във всички градове в страната, в които има магазини на Lidl.

„ Това беше най-мащабният продуктов тест, който сме правили досега. Определено случването му беше предизвикателство за целия екип, само че нещата протекоха безпрепятствено, стиковайки се отлично и с сътрудниците от Lidl. Високите резултатите, които регистрирахме, са много консистентни от позиция на пол, възраст и обитаемо място на респондентите, което води до уравновесени общи оценки на тестваните артикули и съответните продуктови групи “, показа Виолета Танчева, началник отдел „ Стратегически пазарни изследвания “, IPSOS България.
Повече информация за резултатите от изследването могат да бъдат открити на lidl.bg/kachestvo .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР