45-тият американски президент е застрашен от глоба в размер на

...
45-тият американски президент е застрашен от глоба в размер на
Коментари Харесай

Измама и лов на вещици: Тръмп се изправи пред съда

45-тият американски президент е заплашен от санкция в размер на 250 милиона $, осъществена през компанията му. Прокурорите настояват, че Тръмп е измамил банки, застрахователи и други институции, като е преувеличил положението на активите си в публични документи за приемане на заеми. Обвинението упорства съдът да наложи санкция на Тръмп и да му забрани да прави бизнес в щата.

Засилена защита очакваше Доналд Тръмп да дойде пред съда в Ню Йорк. Преди той да дойде основният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс съобщи: " Посланието ми е просто: Без значение какъв брой сте авторитетни, без значение какъв брой пари смятате, че имате, никой не е над закона ".

След идването си 45-тият президент съобщи пред медиите, че процесът за машинация против него и неговите сътрудници е " продължение на най-големия лов на вещици на всички времена ". Той направи този коментар, до момента в който се придвижваше към правосъдната зала.

Тръмп продължи да нападна основния прокурор на Ню Йорк от Демократическата партия Летисия Джеймс, като съобщи: 
" Тя е щяла да " хване Тръмп " още преди да знае нещо за мен. Използва това, с цел да се кандидатира за губернатор. Вече се провали първия път. На процедура нямаше никакви почитатели. Това е машинация и шикалкавене ".

Тръмп добави, че финансовите му доклади " са феноменални " и съобщи, че " нито една банка не е била наранена, нито една банка не е потърпевша ".

Съдията по делото към този момент се произнесе по един от исковете - непрекъсната и повтаряща се машинация като одобри, че Тръмп, пълнолетните му синове, техните компании и ръководители носят отговорност за машинация.

В този миг тече процесът и се чака съдията да вземе решение по останалите 6 желае:
- Фалшифициране на търговски документи;
- Заговор за подправяне на търговски документи;
- Издаване на подправени финансови отчети;
- Заговор за подправяне на погрешни финансови отчети;
- Застрахователна измама;
- Заговор за осъществяване на застрахователна машинация.

Адвокатът на Тръмп Крис Кийс стартира встъпителната си тирада като съобщи, че отбраната има " доста друга картина на доказателствата ". Кийс съобщи, че познанията на 45-тия президент в региона на недвижимите парцели са го създали милиардер.

" Президентът Тръмп е спечелил милиарди долари, изграждайки една от най-успешните империи за недвижими парцели в света ", сподели той и добави: " Той е натрупал положение безусловно от това, че е бил прав във връзка с недвижимите парцели ".

" Възможно е да има огромни разлики сред другите оценки на част от финансите с недвижими парцели на компанията. Доказателствата по време на процеса, обаче, ще покажат, че оценките на активите в докладите за финансовото положение на Тръмп дават отговор на регулаторните условия ", съобщи юристът.

Тръмп назова съдията " действен служащ " и съобщи, че делото против него е " срамно ". Той акцентира, че Летисия Джеймс го преследва, вместо да се занимава с насилствени закононарушения.

" Ще бъдем тук в продължение на месеци със арбитър, който към този момент е взел решение. Това е неуместно ", съобщи Тръмп и продължи: " Те си губят времето с банките, които бяха доста щастливи, че са получили назад всичките си пари. Те не са били излъгани. Аз съм бил излъган ", сподели Тръмп.

Съдебният развой ще продължи до 22 декември, разгласи съдията. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР