45 млн. лева е общият бюджет за ремонт на НДК.

...
45 млн. лева е общият бюджет за ремонт на НДК.
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Половината пари за ремонта на НДК са изхарчени

45 млн. лв. е общият бюджет за ремонт на НДК. Това сподели изпълнителният шеф на НДК Ангел Митев на брифинг в Зала 3, където ще се организират съвещания по време на Българското председателство, оповестява Фокус.

„ Имаме обезпечени средства по две постановления, за 17 млн. лв. и за 28 млн. лв.. От тях една част сме изплатили на строителите, друга част стоят в специфична сметка “, съобщи той.

"В сектора към НДК ще има контролни органи. При по-големите събития няма да бъдат допускани външни гости “, уточни Ангел Митев.

„ Трябва да бъдат разплатени на строителите действия по ремонта, за единната световна система и за пресцентъра в Зала 6. Тези заплащания остават и за в бъдеще ще бъдат платени на строителите “, изясни изпълнителният шеф на НДК.

„ Ще правим реституция на металните пластики на входа на НДК и реституция на творбите на изкуството “, посочи той.

„ Разгънатата повърхност на НДК е 123 хил.кв. м. От тях са сменени 14 хиляди настилки. Обновени са камерите, инсталациите, подменят се конвектори, радиатори и всички равнища от 8 до 4. Всички мраморни настилки си остават във същия тип, като се реставрират “, разясни изпълнителният шеф и добави, че всичко значимо за постройката се резервира.

„ От тези 45 млн. бюджет са изплатени 20 млн. лв. “, уточни Ангел Митев.

„ Нямаме проблеми с заплащането на заплатите на чиновниците в НДК. Имаме закъснение единствено в частта за ел. сила, само че се надявам, че през ноември, когато сме наситени със събития и имаме по-високи доходи, и този проблем да бъде изчистен “, разяснява той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР