45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп бе арестуван за около

...
45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп бе арестуван за около
Коментари Харесай

Тръмп беше арестуван за 40 минути, пледира невинен и напусна съда. Следващото изслушване е през декември

45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп бе задържан за към 40 минути, откакто бе доведен под засилена защита в постройката на Наказателния съд в Манхатън, оповестиха международните организации. Малко по-късно той влезе в правосъдната зала, изслуша обвиняването и пледира " почтен " по 34-те предявени му обвинявания пред арбитър Хуан Мърчан. Едно от тях е за фалшифициране на фирмени документи.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп напусна правосъдната зала в Манхатън, след повдигането на обвинявания против него. Следващата дата за персонално чуване по делото към този момент е планувана за 4 декември в Ню Йорк.

Историческият обвинителен акт срещу Тръмп е разкрит и към този момент е обществено притежание. Прокурорите настояват, че Тръмп е взел участие в противозаконен проект за прикриване на отрицателна информация, в това число нелегално заплащане на 130 хиляди $, което е било подредено от обвинения, с цел да се прикрие информация, която би навредила на акцията му.

Причината, заради която той е направил закононарушението - подправяне на бизнес документи, е била частично за " разпространение на кандидатурата му ", се твърди в обвинителния акт.

Това е първият път, когато Тръмп и юристите му могат да проучат напълно обсега на обвиняванията против него и какво би трябвало да потвърдят прокурорите по време на процеса.

Тръмп отхвърля всички нарушавания и юристите му обявиха, че ще се борят обвиняванията да бъдат свалени.

Съдията не издаде заповед за възбрана на Тръмп, неговите юристи, други страни и очевидци да приказват обществено за делото.

Обикновено това се случва, когато има риск да бъдат направени изказвания, които биха могли да подбуден към принуждение или да бъдат възприети като опасност за прокурорите или очевидците.

Всички обвинявания против Тръмп са закононарушения от клас Е. Това е най-ниската категория закононарушения в Ню Йорк и за нея се планува оптималната присъда от четири години затвор за всяко обвиняване.

Окръжната прокуратура в Манхатън ускорява обвиняването, като твърди, че закононарушението е осъществено за прикриване или осъществяване на друго закононарушение.

Говорейки пред съда след повдигането на обвиняването, юристът на Тръмп Тод Бланш съобщи, че клиентът му е отчаян и смутен.

" Това не е добър ден. Не очаквате това да се случи в тази страна. Не очаквате това да се случи... на някой, който е бил президент на Съединените щати ", сподели Бланш.
Той дефинира обвинителния акт като " образец " и съобщи, че в него " не се твърди за нито едно федерално закононарушение и щатско закононарушение, което е било нарушено ".

Относно обвиняванията против Тръмп Бланш съобщи, че " ще се борим с тях, ще се борим крепко ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР