44-годишният Зеленски си спечели място в историята с изключителната си

...
44-годишният Зеленски си спечели място в историята с изключителната си
Коментари Харесай

„Мразя да разочаровам хората“: „Файненшъл Таймс“ обяви Зеленски за личност на годината

„ 44-годишният Зеленски си завоюва място в историята с изключителната си проява на водачество и мощ на духа “, написа изданието, като отбелязва, че Украйна е изненадала света с отблъскването на съветската офанзива против Киев и с контранастъплението си в Харковска и Херсонска област, асилите на Зеленски се насочили на юг и изток, даже когато зимата настава, за да освободят цялата украинска територия, в това число региона на Донбас и Крим.

Междувременно Киев съумява да сплоти Запада в коалиция в поддръжка на Украйна, изключително във връзка с финансите и доставките на оръжие.

Девет месеца в битка за национално оцеляване против съветските нашественици, Володимир Зеленски наподобява изтощен, с тъмни кръгове под очите. Това, което би желал да прави, вместо да се изправя против безсърдечен завоевател, е да лови риба със сина си. „ Просто желая да хвана шаран в река Днепър “, признава той.

За да вкуси от естествения живот, президентът може би ще би трябвало да изчака още дълго макар изненадващата поредност от триумфи на бойното поле за украинските сили.

В изявление за изданието Зеленски признава, че се дефинира повече като „ виновен “,отколкото като „ самоуверен “. „ Просто ненавиждам да отчайвам хората. ”

Решението на Зеленски да остане в Киев при започване на нашествието, вместо да одобри предлагането на Съединени американски щати за евакуация, е един от най-запомнящите си моменти във войната, който активизира украинската войска и народа за опозиция. Товаизненада украинции западнисъюзници, които нямаха огромни упования по отношение на политическите водачи на страната.

" Файненшъл Таймс " съпоставя Зеленски с английския министър председател Уинстън Чърчил, който се включва по радиото, с цел да сплоти страната си по време на Втората международна война.

Украинският президент употребява обществените медии, с цел да пропагандира непрекъснато за военна и финансова поддръжка от Запада, трансформирайки тежкото състояние на народа си в честен лост за влияние върху водачите в Европа и Съединени американски щати. Той се оправя със задачата да убеди Европада поемеогромните разноски за опълчване на Русия и да предложи на Киев път към участие в Европейски Съюз.

„ Той е човек на хаоса. По време на война е безпорядък, а той се усеща като вкъщи си ”, разказваЮлия Мендел, която е била прессекретар на Зеленски.

Зеленски се обърна към безчет парламенти, конференции и събития - от премиите " Грами " до фестивала в Гластънбъри - образец, съгласно изданието, за забележителна връзка.

Като изключение от уверените послания на Зеленски се смята настояването му, че, е дело на Русия. " Въпреки че полски и американски публични лица обявиха, че евентуално става въпрос за отклонила се украинска противовъздушна ракета, Зеленски назова това " доста забележителна ескалация ", която изисква съюзнически отговор - което го сложи в несъгласие с Вашингтон, Варшава и други европейски столици, които се стремят да не бъдат въвлечени във войната, припомня„ Файненшъл Таймс “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР