44-годишният сирийски граждани с британски документи Мухаммад Дургаам, който снощи

...
44-годишният сирийски граждани с британски документи Мухаммад Дургаам, който снощи
Коментари Харесай

Три обвинения за трафиканта от Сирия, задържан след зрелищна гонка в центъра на Бургас

44-годишният сирийски жители с английски документи Мухаммад Дургаам, който нощес бе арестуван след гонене с полицията в Бургас, в джип, претрупан със седем мароканци, е управлявал колата след приложимост на опиати. Това заяви на брифинг през днешния ден представителят на Районната прокуратура в Бургас Зорница Щърбева.

Обвинения по три текста от наказателния кодекс- за трафик на мигранти, приложимост на наркотични субстанции и опозиция на органите на реда повдигна Бургаската районна прокуратура на трафиканта от Сирия. Най-тежкото наказване за тях планува затвор до 6 години и санкция до 20000 лв., заяви прокурор Зорница Щърбева.

Разследването открило, че чужденецът е със статут на претендент емигрант в България, като е с адрес за приканване в Харманли. Все още не е ясно по кое време и по какъв начин е влезнал в влезнал в страната ни. Не е ясно и по каква схемасе е сдобил и с шофьорска брошура от Манчестър. Прокуратурата занапред ще открива подправени ли са документите му за идентичност.

Припомняме, че трафикантът беше арестуван след зрелищна гонка с полицията в центъра на Бургас. Според управляващите, сириецът е натоварил седемте мигранти в багажника и в купето на джипа, взет чартърен и се отправил към София през Бургас. Сириецът бе спрян, откакто се вряза с джипа в колата на някогашния следовател от Несебър Иван Христов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР