44 човека, заразени с хепатит С, са открити в рамките

...
44 човека, заразени с хепатит С, са открити в рамките
Коментари Харесай

По време на кампания: Откриха над 40 заразени с хепатит С

44 индивида, инфектирани с хепатит С, са открити в границите на акция за гратис диагностициране за хепатит В или С, оповестиха от столичната болница "Св. Иван Рилски ", която е уредник на самодейността.
Четирима от тях са били с чернодробна цироза, а двама - с карцином на черния дроб. Кампанията е била ориентирана главно към хора във възрастовата група 34-69 година, които в предишното са били изложени на нараснал риск от заразяване с заболяването.
При 23 от пациентите е била открита дейна зараза. При трима от тях такава не е била открита и те са били пренасочени за наново проучване след 6 месеца. Осемнайсет от диагностицираните с позитивен резултат не са отишли за наново проучване и консултация в болничното заведение, допълват от болничното заведение.
Всеки, който има подозрение, че има възможност да е инфектиран, може да се изследва гратис в работните дни до края на месеца, сред 8 и 14 часа, в Централната лаборатория на болничното заведение. Тестовете дават резултат в границите на 10 минути и се правят посредством взимане на кръв от пръста.
Около 77 000 са българите, заболели от хепатит С, само че 90 на 100 от тях не подозират, че са инфектирани.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР