435 млади лекари от випуск 2018 г. на Медицинския университет

...
435 млади лекари от випуск 2018 г. на Медицинския университет
Коментари Харесай

435 млади лекари положиха Хипократовата клетва

435 млади лекари от випуск 2018 година на Медицинския университет в София тържествено поставиха през днешния ден Хипократова клетва. Тази година има четирима цялостни отличници, всички те са дами. Въпреки че тазгодишната анкета измежду випуска демонстрира, че 54% от младите лекари желаят да изоставен България, по данни на Българския лекарски съюз издадените документи за работа в чужбина понижават.

Общо 243 български и 192 непознати студенти приключват тази година. Диана и Невена желаят да станат кардиолози, Еман - също. Според анкетата измежду випуска, това е втората най-предпочитана компетентност след хирургията.

Допитването демонстрира още, че 54 % от младите ни лекари желаят да работят в чужбина.Това е с 6% повече от предходната година. Всички, които питаме обаче, споделят противоположното.
Диана Праматарова, доктор: Преди може би е било годно, само че в този момент изискванията в България от ден на ден се усъвършенстват и доста младежи избират да останат тук. Емилиян Гудев, доктор: Със сигурност тук в България, тука е мястото, където човек може да получи същински задоволство от това, което прави. Елена Николова, доктор: Смятам, че имам избран дълг към страната, която е вложила в мен.
Пак съгласно анкетата, аргументите за работа в чужбина са по- положителното възнаграждение, по-добрата организация и по-модерното съоръжение.
Д-р Иван Маджаров, ръководител на БЛС: За наслада, през последните години понижават издадените от Българския лекарски съюз документи за работа в чужбина, уповавам се че мнозина от вас са осъзнали, че родината ви и здравната й система имат потребност от вас.
Преди да тръгнат по дългия си път на лекари, абитуриентите получиха дипломите си и произнесоха 24- вековната Хипократова клетва - да оказват помощ, а не да вредят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР