430 деца от Карловска община прекрачиха прага на училището за

...
430 деца от Карловска община прекрачиха прага на училището за
Коментари Харесай

Учениците от Розино ще спортуват на нова площадка

430 деца от Карловска община прекрачиха прага на учебното заведение за първи път през днешния ден. Първият звънец удари в 12 общински учебни заведения в общината от Калофер до Клисура. Общият брой на учениците в тях е над 4300. В 12-те детски градини и техните 8 филиала в общината влязоха общо 1200 малчугани.

Броят на учениците и на паралеките в учебните заведения се резервира постоянен, той е съвсем същият спрямо предходни години, съобщи заместник-кметът по филантропичните действия Антон Минев.

Учениците от Розино стартират новата образователна година с скъпа облага – многофункционална спортна площадка, построена през лятото и открита през днешния ден с гала и водосвет. Два тима от учебното заведение незабавно пробваха оборудването и поиграха футбол. И топката, и екипите им бяха подарък от кмета на община Карлово доктор Емил Кабаиванов. Това е втората огромна пирдобивка за децата от най-голямото обитаемо място в общината след Карлово. Неотдавна в Розино бе построен нов корпус за детската градина.

Спортната площадка се построява с финансиране от Министерството на образованието и науката, контрактувано от Кабаиванов и министър Красимир Вълчев тъкмо преди година. Съоръжението ще се употребява и от децата, и от огранизирани групи младежи от Розино отвън образователно време след позволение на дирекорката на учебното заведение. Следващата стъпка е създаване на спортна зала по план на община Карлово, показан пред Оперативна програма „ Региони в напредък “, съобщи Кабаиванов.

Тази година учебното заведение в Розино стартира с две цялостни паралелки първокласници.

Да поздравят учениците и родителите по случай разкриване на образователната година пристигнаха с изключение на кмета на Карлово, също неговите заместници Антон Минев и Данка Люртода и националният представител Джевдет Чакъров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР