43-годишният Данаил Д., който е бил предаден на съд с

...
43-годишният Данаил Д., който е бил предаден на съд с
Коментари Харесай

Осъдителна присъда от Окръжната прокуратура в Търговище за причиняване смъртта на пешеходец

43-годишният Данаил Д., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище, получи неоправдателна присъда от състав на Търговищкия областен съд. Наказанието отнемане от независимост за период от 2 години и 8 месеца, което е било отсрочено с изпитателен период от пет години, е за причиняване гибелта на пешеходец в пътнотранспортно произшествие с превишена скорост. Със правосъдния акт подсъдимият е лишен и право да ръководи МПС за период от 3 години. 
Пътният случай станал на 29 септември 2018 година към 21 часа в търговищкото село Пробуда. Подсъдимият управлявал товарен автомобил с прикачено полуремарке. Скоростта в селото била лимитирана на 50 км в час. Данаил Д. карал със 75 км в час на къси светлини. 
Пешеходецът Сюлейман А. пресичал пътното платно. 62-годишният мъж бил в положение на свръхтежка степен на алкохолно опиване – 4,15 промила алкохол в кръвта. Шофьорът на товарния автомобил блъснал пресичащия мъж. Тялото му било отхвърлено нагоре. При последвалото рухване то било прегазено от товарната комбинация. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР