43.2 млн. лв. е платила община Варна за откупуването на

...
43.2 млн. лв. е платила община Варна за откупуването на
Коментари Харесай

Над 43 млн. лв. получи Гергов от държавния бюджет за Дупката във Варна

43.2 млн. лева е платила община Варна за откупуването на 100% от сдружението " Централен повсеместен магазин Варна " на пловдивския предприемач и деятел от Българска социалистическа партия Георги Гергов. За това осведоми " Капитал ", цитирайки локалната администрация.
Сделката за парцела в центъра на Варна, по-известен като " Дупката ", бе утвърдена на 5 октомври от Общинския съвет, макар съпротивата на съветниците от Българска социалистическа партия. Както е известно в партията има вътрешна съпротива, а Гергов е спряган за един от огромните критици на водача Корнелия Нинова.
На 10 октомври, без спор и аргументация държавното управление взе решение да обезпечи парите от бюджета.
" Централен повсеместен магазин Варна " няма активност, а главният му актив е така наречен " Дупка " - терен от съвсем 3 дка на централния бул. " Княз Борис I ". До наскоро компанията беше благосъстоятелност на " Пълдин туринвест " – сдружение на Гергов, само че от документите, показани пред Общинския съвет във Варна, стана ясно, че през юли т.г. то е било добито от друга компания на " аления " предприемач - " Слънчев ден ". Сега обаче в отговорите до " Капитал " общината твърди, че е подписала контракт за покупката с " Пълдин туринвест " и ЦУМ, които най-малко съгласно Търговския указател към средата на годината са държали надлежно 99.91% и 0.09% от капитала на " ЦУМ Варна ".
Според информацията на община Варна джирата за придобиване на дяловете в " Централен повсеместен магазин Варна " са подписани, а след взимане на решение от страна на общинския съвет за установяване на членовете на съвета на шефовете в сдружението измененията ще бъдат отразени и в Търговския указател. Така излиза, че Гергов е получил парите, само че към момента общината не е показала мениджъри и не ръководи закупеното сдружение.
Припомняме, че от " Демократична България " изпратиха сигнал до прокуратурата във връзка със договорката с претекста, " че се цели само голяма сума обществени средства да бъдат предоставени на съответно лице – Георги Гергов, а не да се реши действителен проблем на градската среда и благоустройството на град Варна ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР