42% са посетили Германия за ваканция, а 43% с цел

...
42% са посетили Германия за ваканция, а 43% с цел
Коментари Харесай

Една трета от българите са пътували до Германия през 2021 г. с цел бизнес

42% са посетили Германия за почивка, а 43% за културен и градски туризъм. Това оповестиха от туристическия ръб на Германия.

Според изследване, извършено измежду 260 шефове от Международния туристически пазар, Германия е втората желана туристическа дестинация за европейците с 23 милиона пътувания, като изпреварва Италия - с 22,8 милиона пътувания.

Пандемията е повишила каузи на почивките измежду природата.

Селските региони и планините в Германия са измежду най- желаните места за отдих. Причината е, че след две години пандемия от ковид, хората обръщат все по-голямо внимание на въздействието на околната среда и копнеят за по-непокътната природа.

Затова за Германия е значимо да популяризира ваканции в селски региони, с по-дълги престои и устойчиви форми на туризъм. Това е изцяло изпълнимо, защото една трета от територията на страната е под специфична отбрана като естествен или Национален парк.

Германия разполага с 300 хиляди километра маркирани пешеходни направления и над 76 000 км велосипедни трасета за дълги дистанции. Това заяви Кристиан Салай, началник на Туристическия Борд на Германия за Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Черна Гора, Румъния и Сърбия.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР