42-рото заседание на Общински съвет-Кюстендил ще се проведе на 26.01.23г.

...
42-рото заседание на Общински съвет-Кюстендил ще се проведе на 26.01.23г.
Коментари Харесай

Гласуват на сесия инвестиционното намерение за завод и обучителен център в с.Жиленци

42-рото съвещание на Общински съвет-Кюстендил ще се организира на 26.01.23г. (четвъртък) в Заседателната зала на Община Кюстендил. В дневният ред, досега са подадени 25 докладни-записки за гласоподаване, най-вече от Общинска администрация, кметът - Петър Паунов, както и от Председателят Иван Андонов. Вече е направен и графикът за работата на непрекъснатите комисии към локалния парламент:

„ На идната сесия ще се прегледа докладната бележка, по която към този момент дадохме конференция и с господин Паунов- за капиталовия план: Приемане на решение за авансово единодушие, за поощряване на вложенията, за осъществяване на капиталов план, посредством приемане на мярка по Закона за поощряване на вложенията, придобиване на право на благосъстоятелност или лимитирани вещни права от ЗНИ, за недвижими парцели, частна общинска благосъстоятелност, в землището на с. Жиленци.
Ще се гласоподава и докладназа почитане със званието " почетен жител на Кюстендил ", на проектант Чавдар Георгиев.
Друга точка от дневния ред е по отношение на докладна за изменение на Наредбата за локалните такси и цени на услуги, след митинг от Окръжна прокуратура по параграф от текста “, съобщи Иван Андонов.
Ще бъде показан отчет за Асистирана репродукция, на Комисията към Общинския фонд за подкрепяне на фамилии и двойки с репродуктивни проблеми.

През 2022г. общината е подкрепила двойки и фамилии срепродуктивни проблемисъс сумата от 17 896лв.

Броят на утвърдените, подали заявление е 9 фамилии, 6 процедури са изплатени, а 4 бебета са родени в резултат на лекуването, заплатено от общината.
В дневният ред се планува и банкет на Годишен доклад по " Програмата за ръководство " 2019-2023г, както и плана на новата стратегия за 2023г.

Ще се гласоподава " Общинския годишен проект за младежта " за тази година, в който се планува и взаимна работа с доста институции, работещи с младежи.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР