42 км метро, всеки километър е с близо 200 млн.

...
42 км метро, всеки километър е с близо 200 млн.
Коментари Харесай

Всеки километър метро е с 200 млн. евро по-евтин - каква корупция, пита Борисов

42 км метро, всеки километър е с близо 200 млн. евро по-евтин - със същите влакове и електроника, подземен, даже и при сложен терен, преодоляхме подземни реки... Хвалбата пристигна от страна на премиера Бойко Борисов, който направи рано тази заран ревизия на строителството на новите лъчове на метрото , съпроводен от кмета Йорданка Фандъкова, министрите Росен Желязков и Владислав Горанов, шефа на Метрополитен и зам.-кмета Барбалов.

От 2005 година до момента - 42 километра метро. Фантастични неща сме създали, никой различен до този миг не го е правил , уточни Борисов, който в границите на инспекцията съобщи и че цялостен под земята нов град е изработен при градежа на метрото . Още един цялостен град София подземен. Няма нищо общо с това, което беше, когато минавах от тук за Банкя, спомни си Борисов.

" Някои като каже думата корупция, смъквам метрото. Дори и в Европа не смеят да кажат нищо ", съобщи Борисов.

Третата линия на метрото ще влезе в употреба на 31 август . На другата метролиния от " Красно село " до Горна Баня стартират тестванията и тя ще се открие до края годината . Много красиви, комфортни, страхотни инженерни и архитектурни неща са създали, похвали министър-председателят работата върху метрото. Премиерът беше очарован и от дизайна на една от станциите: " Ей, шевица, това трябваше да е за председателството. Представяш ли си какъв брой би трябвало да си находчив, с цел да намериш недостатък ", възкликна Борисов.

Пред публицисти Борисов отхвърли на разяснява нападките против представителя си Севдалина Арнаудова от страна на предприемача Васил Божков. По думите му това им е играта и задачата, а за какво Божков нападна точно Севедалина Арнаудова, Борисов разяснява по този начин: " Защото я харесва. " Борисов отсече, че не е изпращал Арнаудова при предприемача.

Васил Божков е разгласен в Интерпол с алена бюлетина и Борисов я е виждал, показвана му е от вътрешния министър Младен Маринов.

На въпрос дали е разговарял със сръбския президент Вучич за екстрадицията на Цветан Василев, Борисов уточни, че не се бърка в следствени и процесуални дейности . Отношенията с Вучич са извънредно положителни, " братя ", по тази причина и си има прокуратура и съд.

" Тези хора са клиенти на правораздаването, а не са наши. Как да ги разясня , съобщи министър председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР