42-километров маратон ще стартира от Стария бряст в центъра на

...
42-километров маратон ще стартира от Стария бряст в центъра на
Коментари Харесай

По един ден допълнителен отпуск за участие в маратона „Хайдушки пътеки“

42-километров маратон ще започва от Стария бряст в центъра на Сливен на 21 октомври сутринта. Основен уредник на събитието под надпис „Хайдушки пътеки“ е фондация „Стария бряст“, която към този момент е съумяла да притегли доста известни имена.  Отделно от самодейността за професионалните бегачи е планувана стратегия за елементарните жители. Те ще би трябвало да пробягат или извървят 5-те км разстояние от централния площад до крепостта „Туида“ и назад.

Участието няма спортен темперамент, задачата е да се разпространява здравословният метод на живот. За участниците в този маршрут сливенската адвокатка Магдалена Данчева, която е известна с многочислените си благотворителни начинания, приготви изненада. Адвокат Данчева популяризира измежду институциите и компаниите специфична Харта на работодателя „Живот, здраве, планина“. Подписалите я работодатели се ангажират да обезпечат по един ден спомагателен отпуск за тези чиновници, които се включат в съботната самодейност. Към момента хартата са подкрепили Областната администрация, общината,  „В и К“, Регионалната дирекия на горите, Окръжната прокуратура, Сливенската митрополия, ОД на Министерство на вътрешните работи и представители на бизнеса.

Съорганизатори на огромното тичане в Сливен са Природният парк „Сините камъни“, Държавното горски стопанство и спонсори, с поддръжката на общината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР